De spelletjes van gisteren: Just Dance, Mens-erger-je-niet, Jungle Speed en Magic

De spelletjes van gisteren: Just Dance, Mens-erger-je-niet, Jungle Speed en Magic
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond en vannacht kregen we vier wedstrijden om onze oren geslagen. Op papier waren het niet allemaal affiches om voor thuis of wakker te blijven, maar wie dat wel deed zag toch weer wat prima voetbal. Wij vatten de dag samen in gezelschapsspelletjes.

Door Aernout Van Lindt

Just Dance

Beginnen deden we met Colombia - Griekenland. Op papier een hapklare brok voor de Zuid-Amerikanen en dat werd het ook. Wij onthouden vooral het zwoele dansfeest dat uitbrak na de 1-0.

De man van de match? James Rodriguez, die de spil was in het centrum en zijn geweldige match in extremis nog met een doelpunt mocht bekronen. Met ook Teo op het veld en Bacca op de bank zit niemand nog aan Falcao te denken?

Mens-erger-je-niet

Daarna was het tijd voor Uruguay om op hun beurt hapklare brok Costa Rica in te pakken en weg te wezen. Luis Suarez - dé held van het vaderland - werd gespaard, om zeker tegen Italië en Engeland van de partij te kunnen zijn. Dat zijn toch de duels waarin het echt moet?

Mooi niet dus: ondanks een 1-0 voorsprong aan de rust ging het alsnog helemaal mis: drijvende kracht Campbell maakte het verschil, Luis Suarez verbeet pijn en teleurstelling op de bank. Komt hij de komende wedstrijden alsnog op het veld, of moet hij in de kooi blijven zitten?

Junglespeed

Tijd voor de Rumble in the Jungle. En wat voor een match werd dat zeg: om duimen en vingers van af te likken. De eerste goal van Italië? Wondermooi. De acties van Pirlo? Geniaal.

Maar hét moment was misschien de 1-1 van Engeland. Een geweldige omschakeling en in 1-2-3 via Sterling en Rooney de bal tot bij Sturridge leggen. Heerlijk snel, en lekker binnengewerkt.

Magic: The Gathering

Als we iets geleerd hebben van het spel Magic: The Gathering, dan is het wel dat je nooit mag wanhopen. Je hebt altijd kaarten in je hand die je op het juiste moment kan uitspelen. Heb je dan al wat op je bord liggen (we zeggen even Aurier), dan kan je met 1 sterk monster ineens het verschil maken.

The Gollem op tafel gooien, zodat iedereen vreest. En vervolgens met andere kaarten de boeken op twee minuten dichtgooien. Ook een beetje het verhaal van Ivoorkust - Japan gisteren: iedereen trilde op zijn benen toen Drogba inkwam en zonder dat hij een voet in de goals had, leek hij wel de matchwinnaar.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' en 'het menu van dag 2' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties