De kijk van onze WK-ambassadeur: Portugal

De kijk van onze WK-ambassadeur: Portugal
Foto: © photonews

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs om hun team aan te sporen. Zo vonden we ook iemand om Portugal aan te vuren.

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Nico Roggen, 37 jaar en afkomstig uit Lommel. Ik heb de laatste jaren in verschillende grote voetballanden gewoond (Nederland, Frankrijk en Duitsland) en woon nu reeds 4 jaar in Portugal. Aangezien België de laatste jaren nooit meedeed aan een eindtornooi, kon ik me telkens inleven met de lokale bevolking. Zo ook hier in Lissabon: de stad ademt gewoon voetbal uit, met 2 topclubs, de recente CL-finale en de connectie met Brazilië. Het leven ligt hier dan ook volledig stil tijdens grote wedstrijden.

Verwachtingen

Net zoals Nederland tegen Spanje, kan Portugal vrijuit voetballen tegen Duitsland in de rol van underdog. Grootste vraag blijft natuurlijk of CR7 zal meespelen, en of Nani voldoende wedstrijdritme zal hebben na een minder seizoen bij Man United. Of kiest Bento toch voor Varela?

Ghana en de VS mogen geen problemen opleveren, daarna volgt de achtste finales. We denken toch de kwartfinale te kunnen halen.

Speler(s) om te volgen

Natuurlijk is Cristiano Ronaldo (CR7) dé ster van dit elftal, en hij hoeft geen verdere introductie. Daarnaast heeft Portugal een heel ervaren selectie, met slechts drie spelers onder de 25, waarvan we vooral William Carvalho kennen van bij Cercle.

Hij moet dan wel opboksen tegen het vaste middenveld (Meireles, Moutinho en Veloso). 

Waarom ook u voor Portugal moet supporteren

De Portugezen zijn pas eind vorige eeuw verlost van een dictatuur, en dat merk je nog steeds. De gemiddelde Portugees is heel snel tevreden. Zon, een heerlijk terrasje en er wordt altijd wel een reden gevonden om te feesten. Laat het WK nu net dat tikkeltje extra zijn dat de natie in opperste stemming door de donkere periode van de laatste jaren kan sleuren, en je zou het ze voor minder gunnen.

En we hebben een aanstekelijk WK-liedje:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties