Mertens toont zich teamspeler: "Als we elke keer winnen als ik inval, is het ook goed"

Mertens toont zich teamspeler: "Als we elke keer winnen als ik inval, is het ook goed"
Foto: © Photonews

Dries Mertens was woensdag duidelijk nog aan het nagenieten van zijn winning goal tegen Algerije. Ondanks een rusteloze nacht glom het gezicht van de kleine aanvaller nog steeds. "Ik besef nu wel wat ik gedaan heb."

Johan Walckiers in Sao Paulo

Mertens zag de goal in zijn dromen nog tien keer passeren, maar op tv zag hij hem niet meer. "Eén keer heb ik de beelden gezien. En dat was nog in het stadion. Daarna heb ik er echt de tijd niet meer voor gehad. Maar vrienden hebben me genoeg berichten gestuurd en ik besef nu wel wat ik gedaan heb. Net na mijn goal was dat niet het geval. Ik was heel even weg van de wereld. Maar dit moment houd ik heel mijn leven bij."

Als je niet kan invallen, ben je niet echt professional

Ondertussen is het weer een thema geworden: moet Mertens starten of moet Wilmots hem als supersub houden. "Ik wil graag beginnen en wil de match naar me toe trekken vanaf het eerste moment, maar als we elke keer winnen als ik er in kom, dan is het ook goed. De beste wedstrijd in de voorbereiding was tegen Schotland en daar ben ik begonnen. Ik zit vaak op de bank, maar jullie maken daar een groter item van dan ik. Ik zoek daar niet te veel achter. Als je niet kan invallen, ben je niet echt professioneel bezig", wees Mertens iedereen terecht.

Zijn taak die hij van Wilmots kreeg, was immers simpel. "Hij zei me om de match te doen keren. Met ook Marouane erbij hebben we een ander spel gespeeld, met meer centers. Maar we hebben er niet te lang bij stilgestaan. De focus lag al snel op Rusland. Als we zondag winnen, gaan we al zeker door en dat is het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties