De films met DiCaprio van gisteren: 'Catch me if you can', 'Titanic' en 'Total Eclipse'

De films met DiCaprio van gisteren: 'Catch me if you can', 'Titanic' en 'Total Eclipse'
Foto: © Photonews

Gisterenavond en vannacht kregen we opnieuw drie wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele films met Leonardo DiCaprio te bespreken.

Door Aernout Van Lindt

DiCaprio zelf tekende op dit WK al present tijdens onder andere de openingswedstrijd, dus is het maar logisch dat we ook eens een analyse aan hem wijden. Dat doen we door enkele van de films waar hij in meespeelde uit te lichten.

Catch me if you can

Een man op de vlucht die niemand kan tegenhouden, dat is de synopsis van deze film van Steven Spielberg uit 2002 met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol van Frank Abagnale.

Wel: Arjen Robben is aan het opgroeien tot de speler die dit WK niet tegen te houden valt. Ramos kon hem niet houden in match 1, gisteren was het aan de Australiërs om hem te zien weglopen. Nota bene: ook The Aviator (de vliegenier) had hier gekund, met Van Persie dan in een hoofdrol.

Titanic

De film waarmee DiCaprio echt doorbrak bij het brede publiek was natuurlijk Titanic uit 1997. De film waarin de acteur de rol van de tekenaar/avonturier Jack Dawson speelde van won verschillende oscars.

Ook gisteren zagen we het einde van een tijdperk tijdens Spanje - Chili. Het Spaanse tiki taka-orkest speelde nog verder, maar wist dat het vechten tegen de bierkaai was. Een prachtig team dat ons zoveel mooie momenten deed beleven was plots rijp voor de schroot en kan naar huis: een drama.

Total Eclipse

In Total Eclipse uit 1995 werd DiCaprio min of meer ontdekt als filmacteur, wanneer hij de rol op zich nam van de jonge, wilde dichter Arthur Rimbaud.

Een totale zonsverduistering is ook wat ze gisteren kregen bij Kameroen. 4-0 in de boot tegen Kroatië, tot daar misschien nog aan toe. Maar de manier waarop eerst Song rood pakte en later de spelers nog onderling kopstoten uitdeelden deed de deur helemaal dicht. Hen gaan we - in tegenstelling tot de Spanjaarden - niet missen op de rest van het toernooi.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' , 'de sprookjes van dag 5' en 'de stripfigueren van dag 6' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties