Reactie Lombaerts laconiek: "Zo heb ik toch Brazilië eens gezien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 30 reacties
Lombaerts laconiek: "Zo heb ik toch Brazilië eens gezien"
Foto: © Photonews

Nicolas Lombaerts kreeg vanmiddag de lachers op zijn hand op de persconferentie na de training. De verdediger reageerde bij wijlen laconiek op de vragen over zijn speelkansen. Hij probeert er vooral het beste van te maken.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

In normale omstandigheden komt Nicolas Lombaerts niet in actie op dit WK. Hij moet Kompany, Van Buyten en Vermaelen voor zich dulden in de hiërarchie. "Hoe ik omga met mijn situatie? Carpe diem, hé. Ik sla af en toe een golfballetje en veel stress heb ik nog niet gehad."

Vraag geen uitleg, misschien voel ik me dan nog slechter

"Het is niet makkelijk, maar er zijn ergere dingen in het leven, ik ben hier toch maar mooi. Ik ga Brazilië eens gezien hebben, hoera", aldus de verdediger met een smakelijk gevoel voor humor. De match beleefde hij eerder als supporter. "Ik ben een Belg, ik ben blij dat we wonnen."

Al van lang vooraf maakte hij zich geen illusies. "Ook na die twee wedstrijden die ik speelde niet, er is een hiërarchie dus ik bereid me al lang voor op een WK op de bank. Hoe ik me daarop heb voorbereid? Niet blijten thuis zeker, wat kan ik zeggen? Of ik uitleg ga vragen aan de coach? Neen. Misschien voel ik me dan nog slechter."

Toch laat hij het niet hangen op training. "Ik denk dat ik scherp train, wat denken jullie? Je mag het mij zeggen, hé. Ik doe het ook een beetje voor mezelf en loop wat extra meters. Ik steek me ook niet weg en probeer me scherp te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties