Onze scheidsrechter analyseerde: "Heel knappe match van Amerikaanse scheids"

Onze scheidsrechter analyseerde: "Heel knappe match van Amerikaanse scheids"
Foto: © Photonews

Terwijl de nieuwe voetbalavond zich straks op gang trekt, blikken wij nog even terug op een aantal dubieuze fases van gisteren.

Ruben Van Puymbroeck is 21 jaar en zelf al enkele jaren actief als scheidsrechter. Hij probeert op een kritische manier de prestatie van de scheidsrechters op het WK te belichten. We legden hem enkele momenten van gisteren voor.

 1. Geiger deed het heel erg goed

Van Puymbroeck: "De sterke prestatie van de Amerikaanse ref gisteren in de match van Spanje mag wel eens in de verf worden gezet. Alles onder controle, sober en correct. En het is pas zijn eerste WK."

2. Rood Kameroen

Van Puymbroeck: "In zo'n situaties moet je geen balvoordeel geven, maar meteen fluiten en rood trekken. Absoluut de juiste beslissing. Overigens: ook op het einde had Kameroen nog een rode kaart kunnen krijgen, ook een kopstoot aan ploegmaats kan niet door de beugel."

3. Geel Van Persie



Van Puymbroeck: "Een lichte gele kaart. Nederland had al een paar foutjes gemaakt. Het leek me eerder de optelsom te zijn dan de ernst van de fout. Dus ik kan in de beslissing komen. Achteraf bekeken komt het Van Persie ook gewoon goed uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties