Terugblik van onze WK-ambassadeurs: "Penalty voor Australië was de ommekeer"

Terugblik van onze WK-ambassadeurs: "Penalty voor Australië was de ommekeer"
Foto: © SC

Gisteren werden er drie wedstrijden van de tweede speeldag afgewerkt. Er werd al heel wat duidelijk voor het vervolg van het toernooi. Wat vonden onze ambassadeurs ervan en hoe beleefden zij de match?

Wat was voor jullie het moment van de match?

Fabian Stoffelen (Nederland): "Na de onterechte penalty voor Australië kwam er eindelijk tempo in het Nederlands elftal. Daarvoor liep het moeizaam en ze vonden elkaar niet. Die penalty zorgde voor meer schwung en de duels werden eindelijk gewonnen."

Pieter-Jan Desmet (Australië): "Het moment van de wedstrijd staat symbool voor het net niet willen en kunnen lukken van Australië op dit wereldkampioenschap. Australië kwam op voorsprong in de tweede helft na een goal van Jedinak. De goede lijn van de eerste helft werd doorgetrokken én dan kwam het… Na een interceptie op het middenveld krijgt Cahill de bal aan de voet, in plaats van recht op doel te gaan, aarzelde hij, en weg was de kans. Dit was de ommekeer want in plaats van 3-1 staat het even later 2-2."

Wat heb je geleerd uit de match?

Fabian Stoffelen (Nederland): "Het was geen goede wedstrijd. Nederland won eerst geen duels en maakte het zich onnodig moeilijk. Het is wel mooi om te onthouden dat ze vanuit een achterstand nog kunnen terugkomen. Het ritme van tegen Spanje was er niet, maar ik onthou vooral de vechtersmentaliteit. Met het oog op de volgende ronde is dit natuurlijk een mooi gegeven."

Pieter-Jan Desmet (Australië): "Het spel en de dominantie die Australië kon opleggen zorgde voor een geruststelling. In tegenstelling tot de vorige partij werd deze keer niet op de tegenaanval berust maar werd vanachterenuit, met combinatievoetbal, kansen gecreerd. De lage verwachtingen werden gecounterd met goed en verzorgd voetbal. The Socceroos zijn dan misschien wel uitgeschakeld maar de toekomst ziet er rooskleurig uit. Vele jonge talenten zullen onder de huidige bondscoach hun kans krijgen en hopelijk ontbolsteren in Rusland 2018."

Hoe zie je het verder verlopen?

Fabian Stoffelen (Nederland): "De kans is groot dat ze als poulewinnaar naar de volgende ronde zullen gaan. En daar treffen ze volgens mij Kroatië of Mexico. De verwachtingen zijn alvast hoger geworden. En dat na al het pessimisme vooraf. Misschien worden we wel de sensatie."

Pieter-Jan Desmet (Australië): "Ik onthoud dat Cahill, de belangrijkste speler van The Socceroos, er niet zal bij zijn in de laatste wedstrijd. Na een domme ingreep op Martins Indi kreeg hij zijn tweede gele kaart op dit tornooi, en is hij bijgevolg geschorst voor de wedstrijd tegen Spanje. Als ouderdomsdeken van de Australische nationale elf was hij de leider op het veld die altijd dreigde en de vechtersmentaliteit op de andere spelers overdroeg. Jammer dat hij (waarschijnlijk) op deze manier het allerhoogste niveau voor goed moet verlaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties