Transfergeruchten van de dag: 19/06

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Transfergeruchten van de dag: 19/06
Foto: © Photonews

Het seizoen zit erop en het WK is in volle gang. Maar de clubs zijn druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

Adam Marusic heeft zijn driejarig contract bij KV Kortrijk ondertekend. De 21-jarige rechtsbuiten is na Benoit Poulain de tweede aanwinst die in het Guldensporenstadion te zien zal zijn.

Luiz Gustavo is door zijn zaakwaarnemer aangeboden bij FC Barcelona. Na een jaartje VfL Wolfsburg wil de Braziliaan opnieuw hogerop. Het is maar de vraag of de Catalanen na het aantrekken van Ivan Rakitic opnieuw een centrale middenvelder zullen aantrekken. In zijn contract staat een opstapclausule van 25 miljoen euro.

Zoals elke transferperiode is er bij Racing Genk interesse in Jelle Vossen. "Hij stuurt ook zelf aan op een vertrek, maar we zien hem het liefst blijven. Er is nog niets concreet", klinkt het bij de Limburgers.

Marco Van Basten lijkt een talent te zullen wegplukken bij Ajax. De huidige oefenmeester van AZ staat op het punt Djavan Anderson naar Alkmaar te halen. De negentienjarige rechtsback ziet naar eigen zeggen te weinig toekomstperspectief weggelegd bij de Ajacieden.

AC Milan wil een ruildeal op poten zetten met Arsenal. Mario Balotelli zou op weg zijn naar Arsenal, maar Milan zou op haar beurt een speler van the Gunners willen binnenhalen. De Rossoneri hebben hun oog laten vallen op Costa Ricaans international Joel Campbell.

AS Roma zou dan weer zijn oog laten vallen hebben op Lukasz Piszczek, de rechtsachter van Borussia Dortmund. Zo verliest Dortmund mogelijk een tweede Pool gedurende de transfermercato.

Tottenham Hotspur hengelt naar de diensten van Romelu Lukaku, maar zou ook werk willen maken van uitgaand transfernieuws. Zo mogen Roberto Soldado en Emmanuel Adebayor de club verlaten.

Liverpool lijkt dan dan weer dicht bij een deal te staan met Adam Lallana en Dejan Lovren, de twee sterkhouders van Southampton.

De kans is groot dat Joleon Lescott zijn carrière verderzet bij West Bromwich Albion. De verdediger is einde contract bij kampioen Manchester City.

Liverpool en Everton gaan de strijd met elkaar aan om Stéphane Mbia in te lijven. De Kameroense middenvelder, afgelopen jaar op huurbasis bij Sevilla, is een vrije speler nu zijn contract bij Queens Park Rangers afloopt.

Tottenham Hotspur is naarstig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Naast Romelu Lukaku staat ook Wilfried Bony (Swansea City) ontzettend hoog op het verlanglijstje van The Spurs.

Ivan Perisic speelde een goed seizoenseinde bij VfL Wolfsburg en trok die lijn door op het WK met Kroatië. Volgens Italiaanse bronnen zou niemand minder dan het grote Juventus wel wat zien in de gewezen speler van Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties