Het elftal van onze redactie: met Kompany, maar zonder Mertens

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 50 reacties
Het elftal van onze redactie: met Kompany, maar zonder Mertens
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen zit de Belgische voetbalnatie opnieuw op het puntje van haar stoel. Een overwinning tegen Rusland bezorgt de Rode Duivels namelijk al zekerheid omtrent de kwalificatie voor de volgende ronde. Maar ondertussen blijft het gissen naar de elf die Marc Wilmots de wei in zal sturen.

Cédric De Volder en Manuel Gonzalez in Rio de Janeiro

En de Belgische selectieheer houdt de lippen stijf op elkaar. "Ik ben er al uit welke spelers zullen starten", gaf Marc Wilmots mee op de persbabbel. "Jullie nog niet, hé. Het middenveld van Standard is zeker en vast een optie, maar er zijn alternatieven." Voetbalkrant.com wil de veldheer alvast nog een handje helpen en stelde een team samen. 

Verdediging: Geen Van Buyten, wel Lombaerts

Thibaut Courtois, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen lijken zeker van hun stek in het elftal. Vincent Kompany kampte de voorbije dagen dan wel met een kwaal aan de lies, maar zal paraat staan tegen Rusland. In het slechtste geval kan de aanvoerder van the Noisy Neighbours tegen Zuid-Korea negentig minuten rust nemen. 

Maar het stekje naast Kompany zou wel eens een verrassing kunnen opleveren. Tegen Algerije kreeg Daniël Van Buyten nog de voorkeur op Thomas Vermaelen, maar deze keer zou Nicolas Lombaerts het plunje wel eens mogen aantrekken. "Ik wil absoluut de wedstrijd tegen Rusland spelen", liet hij eerder optekenen. "Ik ken dat team beter dan Fabio Cappello."

Middenveld: de Vurige Stede boven

Iedereen vraagt het middenveld van Standard. Axel Witsel is simpelweg onmisbaar voor de defensie. Maar ook Steven Defour mag zijn vechtersmentaliteit nog eens bovenhalen. De middenvelder van FC Porto kwijlt zelf op training al bij het zien van een duel. Rusland weze gewaarschuwd. 

En dan is er natuurlijk nog Marouane Fellaini. Big Fella trok onze landgenoten over de streep tegen Algerije en moet dus een basisplaats krijgen. Ook Romelu Lukaku liet al optekenen dat de aanvallende steun van Fellaini een grote meerwaarde kan betekenen, iets wat hij twee seizoenen geleden bij Everton wekelijks illustreerde.

Aanval: Mertens... niet, Hazard en De Bruyne wel

Romelu Lukaku speelde dan wel niet zijn beste partij tegen de Algerijnen, maar de aanvaller bouwde tijdens de voorbereidingswedstrijden voldoende krediet op om ook tegen Rusland de aanval te bevolken. Hetzelfde verhaal voor Eden Hazard. De dribbelkont is nog steeds op zoek naar zijn beste vorm, maar Wilmots is een fan van zijn flitsen.

"Dries Mertens is voor mij geen joker", aldus Marc Wilmots gisteren tegenover de verzamelde pers. En toch zal de kleine flankaanvaller zich opnieuw tevreden moeten stellen met een plaatsje op de bank. Kevin De Bruyne speelt sowieso, maar wordt wellicht opnieuw naar de flank getrokken. Voor Mertens is het steeds opnieuw hetzelfde verhaal. De flankaanvaller valt veel te goed in. Een kwaliteit die na het uur wellicht opnieuw van pas komt tegen de vermoeide Russen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties