Sprokkels: Ibra zet in op de Goddelijke Kanaries, Maracana tot de nok vol en Russische tweelingbroers

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Sprokkels: Ibra zet in op de Goddelijke Kanaries, Maracana tot de nok vol en Russische tweelingbroers
Foto: © Photonews

Het WK is onderweg, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

Ibra zet in op de Goddelijke Kanaries

Zlatan Ibrahimovic vertoeft al enkele dagen op de wereldbeker en gelooft rotsvast in de winstkansen van het gastland. "Ik gok op een finale Brazilië-Italië en dat Brazilië uiteindelijk aan het langste eind trekt", deed de Zweedse steraanvaller zijn voorspelling uit de doeken.

Versterking achterin voor OHL

Tweedeklasser OH Leuven heeft centrale verdediger David Vandenbroeck binngehaald. De 29-jarige Belg tekende voor twee seizoenen aan Den Dreef en komt over van AFC Tubize.

Maracana tot de nok gevuld

Het mythische stadion in Rio de Janeiro zal morgen helemaal vollopen voor het treffen tussen de Rode Duivels en Rusland. Maar liefst 78.000 toeschouwers zullen morgen in Maracana de partij bijwonen. Die bevestiging kreeg business directeur bij de KBVB Bob Madou.

Russische tweelingbroers

De Russische WK-deelnemers Vasily Berezoetski en Dmitry Kombarov hebben bij respectievelijk CSKA Moskou en Spartak Moskou een tweelingbroer rondlopen die niet op de wereldbeker actief is. Bondscoach Fabio Capello spreekt zijn manschappen steevaast met de achternaam aan. Zou de verwarring misschien te groot geweest zijn?

Opnieuw pech voor Dhoest

Pech blijft Club-doelman Sven Dhoest achtervolgen. De reservedoelman van Club blesseerde zich opnieuw aan de knie. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij out zal zijn. Dhoest stond dicht bij een uitleenbeurt aan Moeskroen-Péruwelz.

Lejaegere niet langer voorzitter KVO

Yves Lejaegere is niet langer voorziter van KV Oostende. Sinds de komst van Coucke, Devroe en Orlans was de man steeds meer op de achtergrond verzeild geraakt. Hij was sinds 2006 voorzitter van de kustploeg.

Motta legt schuld bij hitte

Thiago Motta had een eenvoudige verklaring voor de nederlaag van Italië. Volgens hem speelde de hitte de Azzurri parten. “We kunnen over veel dingen praten, maar de waarheid is dat Costa Rica veel meer gewend is aan dit klimaat.”

Nieuwe stoeltjes voor Lokeren

De supporters van Lokeren kunnen volgend seizoen vanaf nieuwe zitjes hun ploeg aanmoedigen. De werken zijn volop aan de gang.

Büttner verkast naar Rusland

De Nederlander Alexander Büttner verlaat Manchester United en gaat voor Dinamo Moskou voetballen. De verdediger tekende een contract van 3 jaar in de Russische hoofdstad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties