Collin tempert verwachtingen: "Als we achtste finales passeren, is WK fantastisch"

Collin tempert verwachtingen: "Als we achtste finales passeren, is WK fantastisch"
Foto: © Photonews

Zes op zes en toch wordt er druk gepalaverd over het behaalde niveau in de eerste twee matchen. Spelers en staf beseffen dat het nog niet schitterend was, maar houden zich vast aan de resultaten. "We hebben nog progressie", aldus Philippe Collin.

Johan Walckiers in Mogi das Cruzes

Maar de voorzitter van de Technische Commissie is ook bijzonder positief. "Ik ga nu al 45 jaar mee in het voetbal en ik heb nog nooit een spelersgroep en technische staf gezien die zo makkelijk door dezelfde deur kon lopen", aldus Collin. "Ik weet dat er kritiek is, maar er zijn in het verleden al veel ploegen geweest die rustig gestart zijn en daarna het WK gewonnen hebben."

Nog nooit een groep gezien die zo makkelijk door dezelfde deur kon

"We kunnen enkel progressie maken. We moeten er in blijven geloven, maar tegelijk ook de voeten op de grond houden", zei Collin, die de verwachtingen ook wat tempert. "Het moet stap voor stap. De achtste finales is al een overwinning op zich. Als we die passeren is het WK fantastisch geslaagd."

Collin weet echter dat er in België en in de buitenwereld meer verwacht wordt van deze generatie Duivels. "Maar we mikken op binnen twee jaar. Sommigen zijn nog niet helemaal op hun top. Maar goed, ik begrijp dat iedereen meer verwacht. En als ik eerlijk ben: in gedachten verwacht ik ook meer dan de achtste finales. Maar we moeten kalm blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties