De Belgische overwinning op Twitter: aanzoeken, bueno's en het grote gelijk

De Belgische overwinning op Twitter: aanzoeken, bueno's en het grote gelijk
Foto: © SC

Zondagavond klopten we de Russen op weg naar de tweede ronde op het WK. Maar hoe verliep de wedstrijd op de sociale media? Wij gieten het in een overzichtje met de leukste beelden.

Er was wel iemand heel erg blij dat Marouane Fellaini aan de start kwam tegen Rusland. Vrijheid van (seksuele) geaardheid en meningsuiting, daar zijn wij voor. Dit hebben we wel nog niet vaak gezien:

Een moment waarover in de tweede helft bijzonder veel getweet werd, was natuurlijk de wissel van Romelu Lukaku. Hij werd weinig aangespeeld, maar op twitter vonden ze dat Lukaku vooral te weinig liep. Er werd zelfs al een FB-groep met meer dan 8000 leden gemaakt "Kabouter Luikaku : voetballen, ik word daar zo moe van."

En ook over de wissel zelf werden er wat mopjes gemaakt:

Velen vroegen zich af waarom Eden Hazard niet werd gewisseld. Ook hij was toch echt niet super bezig? "Hij kan altijd nog iets brengen", was Wilmots daarover al een maand geleden in Zweden duidelijk. En jawel, hij besliste de strijd met een assist.

Bam: 1-0, en zo alweer geen puntenverlies, ook al zat het er lange tijd weer aan te komen:

Het gevolg: 1-0 winst voor België tegen Rusland en door naar de tweede ronde. We namen de stad Rio in, en gaven ook een boodschap aan Poetin - volgens Twitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties