"Ontbreken van psycholoog is absoluut onbegrijpelijk"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 33 reacties
"Ontbreken van psycholoog is absoluut onbegrijpelijk"
Foto: © Photonews

Hoewel de hele natie de zege tegen Rusland vierde, beleefde Romelu Lukaku niet zijn dagje. De aanvaller moest vroegtijdig naar de kant waarna een wegwerpgebaar volgde. Zijn voormalige coach Ariël Jacobs en sportpsycholoog Johan Desmadryl analyseren het akkefietje.

"Ik was verrast door zijn reactie", zegt Ariël Jacobs - die Lukaku bij Anderlecht lanceerde - in Het Nieuwsblad. "De verklaring is simpel. Hij legt zichzelf heel veel druk op, misschien soms te veel. Toch staat Lukaku voor zijn leeftijd mentaal zeer sterk. Hij zal zelf wel weten dat zijn reactie fout zat en de kans is groot dat hij zijn excuses al heeft aangeboden."

Sportpsycholoog Johan Desmadryl vindt dat Wilmots dit niet zomaar mag laten passeren. "Heel de natie heeft dat gezien. Dit tast toch de autoriteit van de coach aan?", zegt hij. Zijn collega Kris Perquy, die de nationale jeugdcoaches begeleidt op het vlak van mental coaching, gaat nog verder. "Dat Wilmots besloten heeft om geen psycholoog mee te nemen is absoluut onbegrijpelijk en niet verstandig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties