Ryan met dubbel gevoel: "WK heeft mijn ogen geopend"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 58 reacties
Ryan met dubbel gevoel: "WK heeft mijn ogen geopend"
Foto: © Photonews

Het WK in Brazilië zit erop voor Mathew Ryan. De doelman van Club Brugge is vanzelfsprekend teleurgesteld over het relatief korte avontuur, maar probeert toch de positieve zaken te onthouden. "Ik heb veel bijgeleerd de voorbije weken."

Mathew Ryan zal de komende dagen eindelijk genieten van een welverdiende vakantie, maar op de website van Club Brugge blikte de doelman al eens terug op het WK. Australië eindigde puntenloos laatste in een groep met Chili, Nederland en Spanje.

"Het is een ontgoocheling om uitgeschakeld te zijn", aldus Ryan. "Vooral omdat we in onze eerste twee wedstrijden goed hebben gepresteerd. Ook tegen Spanje was het niet slecht, maar na de rust namen zij het commando over. Jammer genoeg kon ik niet meer reddingen verrichten in één-tegen-éénsituaties."

Ontgoocheling om uitgeschakeld te zijn

"Het WK heeft mijn ogen geopend", besluit de nationale nummer één van the Socceroos. "Dit was voetbal op het allerhoogste niveau, hé. Nu is het de bedoeling om mijn eigen prestaties te evalueren. Dan weet ik hoe ik beter kan doen als ik nogmaals tegenover dergelijke wereldtoppers sta."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties