Lombaerts blijft rustig: "Ik heb niets te bewijzen"

Lombaerts blijft rustig: "Ik heb niets te bewijzen"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Nicolas Lombaerts speelde een vlekkeloze wedstrijd tegen Zuid-Korea en mag misschien wel dromen van meer speelkansen op dit WK door de blessures van Kompany en Vermaelen. "Misschien wel", haalde hij laconiek de schouders op.

Johan Walckiers in Mogi das Cruzes

"Ooit komt rapper dan ik had verwacht", begon Lombaerts. "Ik heb al meer gespeeld dan ik zelf verwacht had. Maar het doet wel deugd en ik kreeg al heel wat berichtjes van familie en vrienden. Leuk natuurlijk."

En je hebt uitzicht op meer, want Kompany en Vermaelen zijn nog onzeker...

"Tja, dat kan mijn speelkansen inderdaad verhogen, maar dat moeten we allemaal afwachten. Ik hoop in ieder geval dat het niet te erg is voor die twee jongens."

Je match gisteren geanalyseerd in cijfers: 25 passes en 25 geslaagd.

"Het waren nu ook niet de moeilijkste passes hé. Ik heb weinig risico in mijn spel gelegd. Gisteren zei ik dat het vijf weken geleden was dat ik nog een volledige match speelde, maar het zijn er eigenlijk zes."

Je leek alvast niet onder de indruk.

"Ik had me zenuwachtiger verwacht, maar ik had een rustig gevoel."

Voel je dat je nog iets te bewijzen hebt?

"Nee, eigenlijk niet. Of misschien tegenover de Belgische fans, want die zagen me nog niet veel aan het werk. Voor mij persoonlijk wil ik gewoon dat ik me niets te verwijten heb achteraf."

Hoe was het om met Dembélé voor jou te spelen? Hij is dat toch niet gewoon?

"Hij heeft dat heel goed gedaan. Hij stond er de eerste helft alleen voor en heeft heel veel gaten moeten toelopen. Dat was niet makkelijk, maar hij heeft de ziel uit zijn lijf gelopen en dat maakte het voor ons makkelijker."

Blijft de rangorde onder de verdedigers hetzelfde nu denk je?

"(Haalt schouders op) Goh, dat weet ik niet. Ik heb al mogen spelen, maar als de anderen terugkeren, weet ik niet of ik nog zal spelen. Je hebt titularissen en spelers die klaar moeten zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties