Alles voor het vaderland of oppassen: is een risico nemen met Kompany verantwoord?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Alles voor het vaderland of oppassen: is een risico nemen met Kompany verantwoord?
Foto: © photonews

Het wordt afwachten of Marc Wilmots dinsdag kan rekenen op Vincent Kompany tegen de Verenigde Staten. De Belgische kapitein sukkelt al sinds na de wedstrijd tegen Algerije met een blessure aan de lies. Is een risico nemen wel verantwoord?

Door Cédric De Volder

Is het waard om straks een risico te nemen met Vincent Kompany? Bij Manchester City houden ze waarschijnlijk al hun adem in aangezien hun blessuregevoelige kapitein straks misschien geblesseerd terugkeert uit Brazilië.

Wilmots en zijn medische staf moeten afwegen of het verantwoord is om straks Kompany op te stellen tegen de VS. De schipper heeft deze week nog geen groepstraining afgewerkt om zijn gevoelige lies te sparen.

Langs de ene kant is Kompany een bijna onmisbaar puzzelstuk van de ploeg, maar aan de andere kant weet men dat elke keer de verdediger zichzelf klaar acht na een blessure, er wel iets gebeurt dat hem een paar weken aan de kant houdt.

Rest de vraag of we Kompany nodig hebben tegen de VS. Lombaerts en Van Buyten deden het uitstekend tegen Zuid-Korea. Kompany kan misschien waardevoller zijn tegen, wie weet, Argentinië in de kwartfinale. Aan Kompany zelf vragen we het best niet. Die verkoopt desnoods zijn tante om te kunnen spelen, zo stijf van goesting staat de Belgische kapitein.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties