Birger Maertens: "Een goed figuur slaan in eerste klasse"

Caroline Tonnelier
| 17 reacties
Birger Maertens: "Een goed figuur slaan in eerste klasse"
Foto: © SC

Promovendus Westerlo hield gisteren zijn jaarlijkse fandag en beëindigde die met een oefenwedstrijd tegen Club Brugge. De Kempense ploeg pakte een mooi resultaat, maar voelt zich nog niet klaar voor de competitie. Een aantal versterkingen zijn broodnodig, zo klinkt het.

De Westelse spelerskern is momenteel nog te beperkt, vooral in de breedte.  Zowel het bestuur, de coach als de spelers zelf beseffen dat een aantal versterkingen noodzakelijk zijn om competitief te zijn in de eerste klasse.

Coach Van Wijk blijft er echter behoorlijk rustig bij. “We zitten redelijk goed op schema. We hebben gekozen voor oefenwedstrijden op een hoog niveau, zo kan je jezelf meteen meten met het niveau dat je gaat krijgen in de competitie. Op dit moment hebben we een kleine kern, met heel wat beloften die overgeheveld zijn naar de kern. Waarschijnlijk is dit alleen maar tijdelijk, tot er hopelijk snel wat nieuwe spelers bijkomen. Vorig jaar hebben we ook redelijk lang moeten wachten tot de ploeg compleet was en achteraf gezien hebben we dat heel goed gedaan.

Rustig seizoen draaien is het doel voor Westerlo

Tegen Club Brugge pakte Westerlo een 1-1 gelijkspel, al had het ook nog beter gekund. De thuisploeg miste immers nog een strafschop bij een 1-0 stand, waarna Simons ook al vanop de stip nog kon gelijkmaken. Van Wijk noemde het resultaat echter niet zo belangrijk, maar hij was wel tevreden over de wedstrijd en in het bijzonder over de jonge jongens.

Spelers Evander Sno en Birger Maertens bevestigen de teneur van hun coach, wat de nood aan versterkingen en het objectief van dit seizoen betreft. Het doel is om een rustig seizoen te draaien en zo het behoud af te dwingen. “We willen een goed figuur slaan in eerste klasse”, aldus Maertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties