Van Buyten spreekt over toekomst: "Misschien neem ik wel impulsieve keuze"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Van Buyten spreekt over toekomst: "Misschien neem ik wel impulsieve keuze"
Foto: © Photonews

Daniël Van Buyten is momenteel een rots in de branding in de Belgische defensie. De verdediger van Bayern München leeft nog steeds als een modelprof, maar weet nog steeds niet hoe zijn (voetbal)toekomst eruit ziet. "Maar ik geniet hier van elk moment."

Daniël Van Buyten is - Divock Origi buiten beschouwing gelaten - misschien wel dé Belgische revelatie op het WK. De 36-jarige verdediger werd enkele maanden geleden nog gezien als louter ervaringsdeskundige, maar veroverde op het WK wel een basisplaats. En er is nog meer: volgens Castrol (statistiekenbureau, nvdr.) is hij momenteel zelfs de tweede beste verdediger in Brazilië.

"Ik heb me goed voorbereid op het WK", legt Van Buyten uit. "Ik laat dan ook niets aan het toeval over. Ik let op mijn voeding, mijn recuperatie,... En dat werpt zijn vruchten af. Ik speelde de afgelopen maanden niet veel bij Bayern München, hé. Dus het was belangrijk dat ik mezelf fit hield. Het feit dat ik hier op het WK in de ploeg sta, is daar het bewijs van."

Ondertussen wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Big Dan. "Ik ga nog geen beslissing nemen. Elk doel wordt steevast verlegd. Zo willen de groep nu gewoon naar de kwartfinales. En misschien kies ik dan wel voor een impulsieve keuze. Zo heb ik gisteren opeens beslist om mijn haar te laten knippen. Ik liet de kapper eigenlijk gewoon doen en het werd steeds korter en korter." (lacht)

De sfeer zit duidelijk goed bij de Rode Duivels. Al is 'money time' nu echt aangebroken. "Het is in dat opzicht belangrijk dat we telkens in de slotfase het verschil maakten. Elke invaller heeft zin om zich meteen te tonen. En dat tikkeltje kan het verschil maken, hé. Dat geldt ook voor Nicolas Lombaerts. Ik voel me goed met hem naast me. We zijn hier om elkaar te helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties