Waarom Brazilië er best nog een tijdje in blijft

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Waarom Brazilië er best nog een tijdje in blijft
Foto: © Photonews

De Brazilianen kropen gisteravond door het oog van de naald en versloegen de sterke Chilenen na strafschoppen. Doelman Julio César - en ook wel een beetje de paal - werd de held van het vaderland, en dat is maar goed ook.

Door Sander De Graeve

Verdiende Brazilië het om door te gaan? Ja, de kansen die de Goddelijke Kanaries bij elkaar voetbalden hadden een degelijke voorsprong verdiend. Hing het aan een zijden draadje? Alweer yes, de matchtige knal van Pinilla op de lat vlak voor het einde van de verlengingen kon er anders over beslissen. Oef.

Of we plots partijdig geworden zijn, vraagt u? Neen, we bekijken de zaken gewoon iets breder dan het voetbal alleen. Het WK houdt heel Brazilië in zijn greep. Sinds jaren voor het evenement waren er gewelddadige en minder gewelddadige protesten tegen het megalomane voetbalfeest.

Het geld zou beter geïnvesteerd worden in degelijk onderwijs, vond de gemiddelde Braziliaan en dus trok hij de straat op. Tijdens dit WK is er van de protesten echter relatief weinig te merken. Wanneer de Seleçao speelt staat heel Brailië namelijk als één man achter de elf op het veld.

De sfeer hier is geweldig, maar het kan snel omslaan eens de troepen van Scolari uit het tornooi gekegeld worden. Daarom: Sorry Colombia. Jullie speelden een geweldig tornooi waarin de wereld eindelijk de geweldige James Rodriguez écht ontdekte, maar wij roepen - zolang we hier in Brazilië zitten alvast - 'Vai Brasil!'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties