Sander De Graeve
| 38 reacties

De Rode Duivels speelden voor het eerst op dit WK echt een goeie match, maar de afwerking viel tegen. De redactie volgde de match aandachtig in het stadion en stelde het rapport van de Duivels op.

Thibaut Courtois: 7

De doelman kreeg voor de koffie welgeteld één bal te verwerken en deed dat met verve. In de tweede helft kwam hij meer in actie. Courtois ging enkele keren goed plat.

Toby Alderweireld: 8

Toby Alderweireld was onoverwinnelijk op zijn rechterflank in de eerste helft. Brak verschillende aanvallen af nog voor er kansen uit kwamen.

Daniel Van Buyten: 8

Stond centraal opnieuw als een huis. Op geen enkel foutje te betrappen.

Vincent Kompany: 9

Leek geen last te hebben van zijn eerdere blessure en domineerde. Vooral op het einde toonde hij zijn fysieke superioriteit. Zowel aanvallend als verdedigend Impérial.

Jan Vertonghen: 9

Speelde stevig en zorgde voor aanvallende impulsen. Had Origi niet over zijn voorzet gelopen, hij had een verdiende assist mogen bijschrijven.

Marouane Fellaini: 6

Overging veel overtredingen bij stilstaande fases, maar speelde zijn match.

Axel Witsel: 7

Vrij onzichtbaar, maar was opnieuw de metronoom op het middenveld. Gaf haast geen bal weg.

Kevin De Bruyne: 9

Begon als een Duivel uit een doosje, maar had moeten scoren bij de eerste grote mogelijkheid in de eerste helft. Bleef daarna erg aanwezig en speelde magistraal op het middenveld. Quasi de perfecte wedstrijd!

Eden Hazard: 7

Toonde af en toe zijn klasse, maar kon vaker de bal iets sneller inspelen. Droeg ook verdedigend zijn steentje bij. Beste voorbeeld was een tackle waarna hij zelf de aanval opzette. Af en toe iets te zelfzuchtig.

Dries Mertens: 6

Mertens kwam dichtbij een wereldgoal in de tweede helft, maar werd daarna vervangen. Degelijk.

Divock Origi: 8

Origi toonde dat hij van in het begin zijn stempel kan drukken op een wedstrijd, maar had moeten scoren op een uitstekende bal van Vertonghen en kopte op de lat op een voorzet van Alderweireld. Verkwanselde nog een grote kans twintig minuten voor tijd, maar bood Mirallas op zijn beurt een dot van een kans aan.

Kevin Mirallas: 7

Viel stevig in en had de 1-0 aan de voet. Jammer voor hem pakte zijn ploegmat bij Everton, Howard, uit met een uitstekende save.

Romelu Lukaku 7

Scoorde de belangrijke 2-1 en had nog een handvol kansen, maar werd ook gestuit door een super Howard.