Reactie Higuaín: "We hebben serieus afgezien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Higuaín: "We hebben serieus afgezien"
Foto: © Photonews

Gonzalo Higuaín kende persoonlijk een minder gelukkige avond tegen Nederland. Hij kreeg haast geen enkele goeie voorzet en ergerde zich mateloos. Na zijn wissel zag hij zijn team toch winnen op strafschoppen. Argentinië stapt zondag wel als underdog het veld op.

Sander De Graeve in São Paulo

Argentinië had het, net als Nederland, moeilijk om aanvallend uit de verf te komen. "We kwamen aan de aftrap en droomden al van de finale. We hebben moeten vechten en konden uiteindelijk enkel via de strafschoppen doorgaan. Die strafschoppenreeks was vooral stresserend", aldus Gonzalo Higuaín.

De Argentijnen verbruikten veel energie en hebben een dag minder rust dan de Duitsers. "We hebben echt afgezien vandaag. Hoe we er geraakten is echter niet belangrijk, het belangrijkste is dat we eindelijk in die finale zitten." Die finale is iets waar menig Argentijn al sinds Mexico '86 naar uitkijkt.

"Dit is voor heel Argentinië iets waar ze jarenlang naar uitkeken. Dit zullen ze niet snel vergeten." Toch lijkt de tegenstand momenteel sterker, zeker na die 7-1 waarmee Duitsland de wereld verbaasde. "Het zal niet makkelijk worden, maar op één wedstrijd is alles mogelijk. Duitsland heeft een goeie, complete, ploeg, maar wij kunnen ook voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties