Nu begint het echte werk voor van Gaal: Manchester United uit het slop halen

Nu begint het echte werk voor van Gaal: Manchester United uit het slop halen
Foto: © Photonews

Louis van Gaal liep gisteravond maar nipt de finale van het WK mis. Een mokerslag voor de o zo trotse Nederlandse oefenmeester, maar laten we eerlijk zijn: wat heeft hij het op deze wereldbeker geweldig gedaan.

Door Timothy Collard

Het begon al bij de bekendmaking van de shirtnummers. Bij de toewijzing ervan werd al snel duidelijk dat van Gaal zou opteren voor een systeem met vijf verdedigers. Dat zagen de Nederlandse media niet bepaald zitten, maar na een ge-wel-di-ge pot voetbal en de bijhorende klinkende zege tegen regerend wereldkampioen Spanje (1-5) begreep iedereen plots de keuzes van de bondscoach.

Van Gaal hield vast aan zijn idealen en boekte daarmee – zoals steeds gedurende zijn trainerscarrière – resultaten. Australië, Chili, Mexico en Costa Rica gingen allen voor de bijl, de ene al met iets meer gemak dan de andere.

De 'gouden pik' van Louis

Nu en dan moest Louis een beroep doen op zijn zogenaamde gouden pik. Invaller Memphis Depay was belangrijk, maar Tim Krul was zo mogelijk nog belangrijker op weg naar de halve finale.

In de kwartfinales viel de doelman van Newcastle United in vlak voor het einde van de verlengingen om de tegenstander compleet te destabiliseren. Krul vervulde die rol met verve, hing de eikel uit en stopte twee strafschoppen.

Van Gaal liet een Nederland met beperkte middelen boven zich uitstijgen. Er stonden heel wat vraagtekens achter de verdedigers van Oranje, maar die speelden één voor één een beresterk WK. Het mooiste voorbeeld daarvan was Ron Vlaar, die Messi 120 minuten uit de wedstrijd hield.

Succes in de Premier League, Louis

Er rest de Nederlanders nu nog de wedstrijd om de derde plaats, maar daarna begint het échte werk voor van Gaal: Manchester United na een rotjaar uit het slop halen. De Nederlandse oefenmeester wil ook op het Premier Leaguetoneel eens schitteren en hoe kan dat dan beter dan met de Engelse recordkampioen? Wij wensen je alvast veel succes toe, Louis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties