Romario is hard voor de Braziliaanse bonzen: "Geef ze een gevangenisstraf"

Romario is hard voor de Braziliaanse bonzen: "Geef ze een gevangenisstraf"
Foto: © photonews

Voetballegende Romario heeft zwaar uitgehaald naar de Braziliaanse voetbalbonzen. Hij acht hen immers verantwoordelijk voor de zware 7-1 pandoering van afgelopen dinsdag. De gewezen aanvaller spreekt zelfs van "de wereldbeker van de schande".

De ex-speler van onder meer PSV en Barcelona toonde zich als lid van de socialistische partij vooraf al een felle tegenstander van het WK in eigen land. "Bondsvoorzitter José Maria Marin en vicevoorzitter Marco Polo del Nero verdienen een gevangenisstraf", schrijft Romario in een open brief op de sociale media. "Ons voetbal wordt al jaren verziekt door mensen die niet eens met een bal kunnen jongleren. Al wat ze doen is op de eretribune hun miljoenen tellen."

De spits op rust wil de huidige selectie dan ook niet met de vinger wijzen. "Ik denk niet dat de schuld voor het falen op het WK bij de spelers of de trainer ligt. De corruptie bij de bond is de oorzaak. De clubs zitten met gigantische schulden en frauderen er op los en een WK kost de staat handenvol geld. De federaties en de clubs kiezen hun leiders telkens uit hetzelfde kliekje. Het zijn dieven en gangsters", besluit Romario zijn harde kritiek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties