WK voor België voorbij, nu focus op EK U19: "We zijn goed voorbereid"

WK voor België voorbij, nu focus op EK U19: "We zijn goed voorbereid"
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn ondertussen terug thuis van hun avontuur in Brazilië, dus is het nu tijd voor een ander avontuur: eentje in en rond Oslo, het EK voor speelsters onder de 19 jaar. België zit al zeker bij de beste acht, ook daar. De coach heeft alvast vertrouwen in het toernooi.

“Dankzij onze fysiek trainer Cédric Lehance kreeg iedereen een individueel voorbereidingsprogramma, op maat van elke speelster. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van videoanalyse. Zo werden bepaalde oefeningen gefilmd, optimaal voor coaching nadien", geeft bondscoach Kris Van Der Haegen aan op de website van de KBVB.

"Ik kan dus we stellen dat we goed voorbereid aan de start van het EK verschijnen. De eerste wedstrijd wordt daar cruciaal tegen Schotland. Nederland heeft een goed team, Noorwegen is als thuisland voor mij favoriet voor de eindzege. DIe eerste match is dus belangrijk om een boost te krijgen voor de rest van het toernooi."

Het programma van de Red Flames U19 op het EK in Noorwegen:

Dinsdag 15 juli (19u) : België - Schotland (Strommen Stadium)
Vrijdag 18 juli (19u) : Noorwegen – België (Tonsberg Stadium)
Maandag 21 juli (19u) : Nederland – België (Mjondalen Stadium)
Donderdag 24 juli (ov): halve finale 
Zondag 27 juli (ov): finale

Ter informatie: in de andere groep zitten Spanje, Zweden, Ierland en Engeland. Zij zijn in de eventuele halve finale een mogelijke tegenstander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties