Dierckx wil doorbreken op Olympia: "Het is mijn doel niet om bij de beloften te voetballen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Dierckx wil doorbreken op Olympia: "Het is mijn doel niet om bij de beloften te voetballen"
Foto: © Photonews

Club Brugge trapt vanavond haar voetbalseizoen echt op gang met de Brugse Metten tegen Bordeaux. Enkele jongeren kloppen nadrukkelijk op de deur van Michel Preud'homme. "Ik wil absoluut doorbreken bij Club", is Tuur Dierckx er eentje van.

Door Cédric De Volder

Club Brugge neemt het vanavond op tegen Girondins de Bordeaux. Michel Preud'homme zal wellicht zijn type-elftal voor de competitie-opener (volgende zaterdag op Waasland-Beveren, nvdr.) tussen de krijtlijnen posteren. Al is dat niet evident. Tijdens de voorbereidingswedstrijden grepen enkele jongeren hun kans. Voetbalkrant.com had een babbel met de ambitieuze Tuur Dierckx.

"De voorbereiding is zwaar geweest", steekt de 19-jarige flankaanvaller van wal. "Maar ik heb toch het gevoel dat ik me de voorbije weken heb kunnen tonen. Ik ben klaar voor hetgeen  nu zal komen. Wat dat precies is? Ja, dat zullen we wel zien. Ik wacht mijn kans alleszins geduldig af. (lacht) Al hoop ik toch om de lijn van vorig seizoen door te trekken en speelminuten te verzamelen. Maar het is niet nodig om mezelf druk op te leggen."

Het is niet nodig om mezelf druk op te leggen

De voorbije maanden was Dierckx - enkele invalbeurten buiten beschouwing gelaten - vooral een sterkhouder bij de blauw-zwarte beloften. "Maar die wedstrijden zijn goed om matchritme te kweken. Al hoop ik dat het dit seizoen zo weinig mogelijk wedstrijden zullen zijn. Het is niet mijn doel om bij die jongens te voetballen, hé."

"Of ik al zes maanden vooruit durf te kijken in de tijd? Dat is niet alleen moeilijk, maar ook gevaarlijk. Ik zal toch tevreden zijn als ik regelmatig de bank haal en me enkele keren kan tonen op het veld. Jongens als Sven Dhoest en Birger Verstraete kiezen voor een uitleenbeurt, maar ik wil liefst bij Club doorbreken. Al is het vooral belangrijk om minuten te maken op het hoogste niveau. Als dat met Club niet kan, moeten we misschien toch de alternatieven bekijken. Al zal alles in samenspraak met Club gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties