Simaeys schopt niet naar Genk: "Het kan snel veranderen"

Simaeys schopt niet naar Genk: "Het kan snel veranderen"
Foto: © Photonews

Jeroen Simaeys zit niet in de selectie voor de wedstrijd van dit weekend tegen Cercle Brugge. Pierre Denier selecteerde de verdediger niet, maar die blijft rustig. "Het kan allemaal snel veranderen onder een andere trainer."

Het is wel de eerste keer dat Simaeys klaarblijkelijk als zondebok wordt aangewezen. "Deze beslissing heeft volgens mij niets te maken met wat er afgelopen weekend op KV Mechelen is gebeurd", zegt hij in HLN. "Ik heb nog nooit eerder in zo'n catastrofale situatie gezeten bij een club."

Simaeys begint wel niet wild om zich heen te schoppen. "Ik heb nog geen seconde aan vertrekken gedacht. In het voetbal kan het allemaal zo snel gaan, ook hier. Vorig jaar speelde ik niet op het einde van het seizoen, maar na een goede voorbereiding stond ik weer in de basis. Een week later val je naast de kern."

Als een conversatie die richting uitgaat, weet ik al genoeg

Het waarom kreeg Simaeys 'uitgelegd' door Pierre Denier en Hans Visser. "Het was een vaag gesprek waarin het ging over 'bepaalde stromingen binnen de club vinden dat...'. Tja, als een conversatie die richting uitgaat, weet ik al genoeg. Er zijn in het tussenseizoen spelers gehaald en mogelijk zijn er binnen de club wel mensen die willen bewijzen dat die jongens ook kwaliteiten hebben. Als er straks een opnieuw een andere trainer is, kan de situatie weer helemaal anders zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties