Rechtsback ad interim Henkens: "Liever terug centraal op het middenveld"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Rechtsback ad interim Henkens: "Liever terug centraal op het middenveld"
Foto: © Photonews

Waasland-Beveren blijft na twee speeldagen troosteloos achter met nul punten. De troepen van Ronny Van Geneugden kwamen op bezoek bij Moeskroen- Péruwelz niet aan voetballen toe. Tot overmaat van ramp moest Robin Henkens depanneren op de rechtsachter.

Timothy Collard in Moeskroen

Halverwege gooide Van Geneugden het roer om. Jorn Vermeulen bleef in de kleedkamer voor Renaud Emond. Dat hield ook meteen in dat Henkens doorschoof naar de rechtsachter.

Even schrikken tijdens de rust

“Voor mij was het tijdens de rust ook even schrikken”, geeft Henkens meteen toe. “Ik keek naar het bord en zag mijn naam op de rechtsachter staan. Ik heb het in de jeugd eens een half jaar gedaan, maar het is niet mijn beste positie.”

Centraal op het middenveld, dat is waar Henkens het liefst wil staan. “Ja, dat klopt. Maar dat weet de coach ook wel. Ik zou liever niet meer op de rechtsachter spelen, maar als de ploeg me daar het best kan gebruiken, dan is het zo.”

Niet veel spelers op niveau

Dat het spel beneden alle peil was, zag ook Henkens. “Het was niet goed. Er waren vandaag niet heel veel spelers op niveau. Volgens mij schoten we niet één keer tussen de palen. Dat zegt zowat alles, hé.”

Na een 0 op 6 moeten de Waaslanders nu wel de rug trachten te rechten. “Hoe we dit moeten oplossen? Dat is een goeie vraag. We moeten eerst en vooral met meer vertrouwen en lef gaan spelen”, besluit Henkens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties