Wat een knoeiboel! Lierse in Club-shirt, Pacovski in Gent-shirt en Kortrijk met twee verschillende truitjes

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Wat een knoeiboel! Lierse in Club-shirt, Pacovski in Gent-shirt en Kortrijk met twee verschillende truitjes
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 2 in de Jupiler Pro League is alweer achter de rug, maar die tweede speeldag leverde op het gebied van uitrustingen heel wat vreemde taferelen op.

Kortrijk in het rood... Maar ook in het blauw

Het begon zaterdagavond al in het Guldensporenstadion. In de eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar na de pauze verscheen KV Kortrijk plots op het veld met het uitshirt in plaats van het thuisshirt. De reden? De kleurenblinde Thomas Matton had heel wat moeite om zijn ploegmaats te onderscheiden van de tegenstander.

Lierse in het oranje

Op zondag ging het feestje gewoon verder. Lierse zou op Jan Breydel normaliter aantreden in een Bordeaux truitje, maar dat week niet voldoende af van het blauw-zwarte shirt waarmee Club Brugge haar thuiswedstrijden afwerkt.

Club stelde de oranje uittruitjes dan maar ter beschikking om de bezoekers uit de nood te helpen. Geluk bracht het Lierse niet, het ging met het kleinste verschil onderuit op Jan Breydel.

Pacovski met Gentse uitrusting

Ook tijdens de laatste wedstrijd op speeldag twee opvallende beelden. Tome Pacovski wilde aanvankelijk in het geel keepen, maar dat stond de scheidsrechter - die eveneens in het geel zou aantreden - niet toe. Oplossing? Pacovski kreeg een shirtje van de Buffalo's.

Het viel in het verleden al meermaals voor dat de uitploeg moest aantreden in een tenue van de thuisploeg, maar dat er dit weekend twee van die gevallen zijn op één speeldag, is toch best opvallend te noemen. Neem daarbij nog eens het verhaal van in Kortrijk, en je krijgt een heel gek verhaal. Hopelijk keken ze over de landsgrenzen niet al te aandachtig mee...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties