Menegazzo, de nieuwe (co-)patron van Club Brugge

Menegazzo, de nieuwe (co-)patron van Club Brugge
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fernando Menegazzo laat zien waarom Michel Preud'homme hem er absoluut wou bij hebben. De 33-jarige middenvelder is balvast en heeft leiderscapaciteiten. Timmy Simons moet het dus allemaal niet meer alleen dragen.

Johan Walckiers in Brugge

Menegazzo is geen wereldvoetballer, hij is niet van de snelste, maar is o zo slim. Waar hebben we dat eerder gehoord? Inderdaad, de ervaren Braziliaan is ongeveer een tweede Timmy Simons. "Hij heeft ervaring. De trainer weet wel waarom hij hem er absoluut wou bijhalen", lacht de echte Simons.

Hij is een echte surplus

Menegazzo stuurt bij waar vorig seizoen Simons alles alleen moest opknappen. "Hij is een echte surplus. Het maakt mijn taak makkelijker, want hij coacht ook veel. Het is belangrijk dat je de taken kan verdelen", aldus Simons.

Verdedigend zit het wel snor bij Club, met Simons en Menegazzo die heel dicht bij de verdediging aanleunen. "De ploeg is vanaf het eerste moment op dat vlak wel gegroeid. De meesten spelen ook al een tijdje samen", verklaart Simons. "Verdedigend zijn we goed. Dat zag je tegen Lierse ook", voegde Mechele daar aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties