Hofmans reageert op situatie Ma-Kalambay: "Ja, hij is persona non grata"

Hofmans reageert op situatie Ma-Kalambay: "Ja, hij is persona non grata"
Foto: © Photonews

Gisteren brachten we het verhaal van Yves Ma-Kalambay, die bij Antwerp in een heel bizarre situatie zit. Hij mocht niet opwarmen met de ploeg en mocht niet op de bank zitten. Sportief directeur Gunther Hofmans ontkent het verhaal niet, maar zegt dat er "andere extrasportieve redenen" zijn.

Door Dirk Pieters en Johan Walckiers

Veel wou Hofmans niet over de situatie kwijt. "Er zit meer achter dan enkel het sportieve", laat hij weten aan Voetbalkrant.com. "Het is geen geheim dat we al maanden een oplossing zoeken voor Ma-Kalambay. Maar waarom we zulke drastische maatregelen nemen, houden we voor ons. Ik wil daar geen polemiek over starten", houdt hij zich afzijdig.

De situatie van afgelopen weekend mag in ieder geval bizar genoemd worden. Ma-Kalambay moest zich buiten het stadion gaan opwarmen en mocht tijdens de wedstrijd niet in het zicht van zijn ploegmaats zitten. "We zullen je wel vinden als we je nodig hebben", kreeg hij te horen. 

Indien Huysmans speelgerechtigd was geweest, was alles normaal verlopen

"Indien Jordy (Huysmans) speelgerechtigd was geweest, had dit allemaal niet gehoeven. Dan was alles normaal verlopen. Maar omdat zijn papieren nog niet in orde waren, moesten we wel teruggrijpen naar Ma-Kalambay indien er iets zou gebeuren met eerste doelman Brondeel", verklaart Hofmans.

Al ontkent Hofmans ook niet dat Ma-Kalambay absoluut geen toekomst meer heeft op de Bosuil. "Hij is inderdaad persona non grata. En dat heeft zijn redenen, maar daar ga ik niet over uitweiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties