Celtic toch nog naar play-offs Champions League?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 48 reacties
Celtic toch nog naar play-offs Champions League?
Foto: © SC

Celtic Glasgow ging in de voorronde van de Champions League met de billen bloot tegen Legia Warschau. Toch behouden de Schotten nog een kans op de kwalificatie door een administratieve blunder van de tegenstander.

Celtic verloor in Polen met 4-1 en kon de situatie in eigen huis niet rechtzetten. Integendeel, opnieuw trok Legia aan het langste eind, het werd 0-2. Toch bestaat er nog een kans dat de ploeg uit Glasgow doorgaat naar de play-offs. Legia liet immers een speler invallen die niet speelgerechtigd was.
 
Vier minuten voor het einde van de wedstrijd brachten de Polen Bartosz Bereszynski in. Die werd na een uitsluiting vorig seizoen drie matchen geschorst. Na de dubbele confrontatie in de vorige ronde tegen St Patrick's Athletic en de heenmatch tegen Celtic ging Legia ervan uit dat de speler zijn straf had uitgezeten.
 
Klinkt logisch, denkt u dan. Het reglement van de UEFA stelt echter dat een speler slechts een schorsing uitzet als hij ingeschreven is voor de betreffende competitie. Net omwille van de sanctie had Legia Bereszynski echter niet op de spelerslijst voor de tweede voorronde gezet. De club laat nu zelf op zijn website weten dat de UEFA een onderzoek heeft ingesteld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties