Westerlo blijft rustig: "We strijden met acht teams om het behoud"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Westerlo blijft rustig: "We strijden met acht teams om het behoud"
Foto: © Photonews

Westerlo beleefde een geweldige terugkeer op het hoogste niveau. De promovendus boekte zes op zes en voorzitter Herman Wijnants kan dan ook alleen maar tevreden terugblikken op de eerste twee speeldagen.

Door Timothy Collard

“Of ik tevreden ben met deze start? Dat is een stomme vraag, hé”, steekt Wijnants met een brede glimlach van wal. “Het is natuurlijk wel onverwacht dat we met zes op zes van start gingen. We speelden meteen tegen een ploeg uit play-off 1 van vorig jaar (Sporting Lokeren, nvdr.) en hadden dan ook wat gelukkig nodig.”

“Bij Lokeren heerste er wat twijfel en wij stonden heel goed. Het waren de kenmerken die Westerlo typeren die de doorslag gaven, ook tegen Sporting Charleroi: goed op elkaar ingespeeld, hard werken en nooit opgeven.”

"Er zijn acht teams waar we niet aankunnen. De G5, Lokeren, Zulte Waregem én Oostende"

Enkel lachende gezichten dus bij de Kemphanen, maar Wijnants is de eerste om het succes meteen te relativeren. “Je kan zeggen dat we zijn verder gegaan op het enthousiasme van het einde van vorig seizoen. Alles is nu fantastisch, maar er volgen nog 28 wedstrijden, hé.”

Tegen Waasland-Beveren verwacht de voorzitter dan ook een lastige match. “Zij hebben de punten nodig. In principe is het één van die tegenstanders waar wij punten zouden moeten tegen pakken.”

“Het wordt niet makkelijk, maar ik bekijk het altijd zo: er zijn eigenlijk al acht teams die we niet kunnen bijhalen dit seizoen. Dan heb ik het over de G5, aangevuld met Lokeren, Zulte Waregem én ook Oostende. Wij strijden tegen die andere zeven clubs voor het behoud.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties