Analyse Anderlecht moet tot uiterste gaan om Defour te halen

Anderlecht moet tot uiterste gaan om Defour te halen
Foto: © photonews

Emotionele of extrasportieve redenen mogen niet meespelen. Anderlecht moet achter Steven Defour aan als het geen gezichtsverlies wil lijden in de Champions League. Daarom ook dat ze in Neerpede overwegen om een recordbedrag neer te leggen voor de Rode Duivel.

Door Johan Walckiers

Nee, geen acht miljoen. Defour is belangrijk, maar Anderlecht gaat zijn vorige recordprijs (Mitrovic vijf miljoen euro) niet onmiddellijk met drie miljoen euro optrekken. Dat zou een vals signaal geven dat clubs (nog) belachelijke(re) prijzen mogen vragen als paars-wit komt aankloppen. Porto is echter bereid een tweetal miljoen van de prijs af te doen en daar heeft Anderlecht wel oren naar.

Zes miljoen

Maar toch moet de Raad van Bestuur zijn fiat geven voor Herman Van Holsbeeck zomaar zes miljoen euro uitgeeft. En natuurlijk houden de beheerders ook rekening met de mening van de fans, want het vreest een kleine volkswoede. Die supporters zijn immers in twee groepen verdeeld: voor en tegen. Die tweede groep ziet zijn problemen ook niet in de sportieve kwaliteiten van Defour, maar eerder in zijn Standard-verleden. De eerste groep weet wat een sportieve waarde Defour kan betekenen voor de ploeg.

Want met een tandem Luka Milivojevic-Youri Tielemans gaat het niet lukken. Dat hebben we nu ook al door. Milivojevic maakt Tielemans niet beter en vice versa. Tielemans is het goudhaantje van de club en moet een pitbull naast zich hebben. Met Samuel Bastien hebben ze er zo eentje op de bank zitten, maar je kan een 17-jarige zonder ervaring ook niet voor de leeuwen in de arena van de Champions League smijten.

PSV moet gevreesd worden

Defour is - nu het dossier Van Buyten enkel nog in de handen van de speler zelf ligt - topprioriteit geworden. En logisch ook. Als het bestuur zijn trainer en de fans gelukkig wil houden, heeft het Defour nodig. En daarbij moet enkel PSV gevreesd worden. De Nederlanders willen ook ver gaan voor de middenvelder, maar Anderlecht onderhoudt goede contacten met zijn manager, Paul Stefani, die afgelopen weekend nog in het Astridpark was.

Stefani liet gisteren ook aan ons weten dat paars-wit een serieuze mogelijkheid is, maar slim als hij is, wil hij beide clubs ook tegen elkaar uitspelen om zijn speler een zo gunstig mogelijk contract te bezorgen. Wordt vervolgd dus...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties