Wie wordt de derde doelman van Wilmots? 'De Vier' doorgelicht

Wie wordt de derde doelman van Wilmots? 'De Vier' doorgelicht
Foto: © Photonews

Twee doelmannen zijn straks zeker van hun plaats bij de Rode Duivels: Thibaut Courtois en Simon Mignolet. En daarna zijn er vier die mogen hopen op dat derde stekje, maar wie heeft er nu een streepje voor?

Koen Casteels

Lijkt als jongste de beste papieren te hebben, maar is dat ook zo? Indien de doelman van Hoffenheim zich niet geblesseerd had, was hij altijd mee naar Brazilië gegaan. Maar hij heeft niet het statuut van een Courtois en mag dus niet op de bank verzeild geraken. Hoffenheim haalde immers de 23-jarige Oliver Baumann om de concurrentie aan te gaan met Casteels. Aangezien die nog steeds aan zijn revalidatie bezig is, krijgt Baumann de kans om zich te bewijzen en moet Casteels zich dus terug in de ploeg weten te knokken.

Jean-François Gillet

Heeft bij Wilmots zelf natuurlijk een streepje voor, maar wat een niveau heeft de 35-jarige doelman na 6 maanden schorsing. En kan de rechtlijnige Wilmots het voor zichzelf en naar de buitenwereld toe maken om een dissident terug in het team op te nemen? Want Wilmots heeft niet graag dat er over extrasportieve zaken gesproken wordt, maar dat gaat sowieso gebeuren als Gillet weer zijn opwachting maakt.

Silvio Proto

Proto toonde zondag dat hij er direct weer stond na zijn blessure en hij liet weten dat hij beschikbaar blijft voor de Rode Duivels. Met Proto weet je natuurlijk wat je er aan hebt: een superprof die in alle omstandigheden klaar is. Zijn nadeel is dat hij 'maar' in de Belgische competitie speelt en Wilmots daar geen al te hoge dunk van heeft.

Sammy Bossut

Hetzelfde geldt voor Bossut, maar die heeft dan weer het voordeel dat hij zich in Brazilië perfect in de groep integreerde en dus punten gescoord heeft. Hij heeft de laatste jaren ook ervaring opgedaan op het Europese vlak en aan de top in de Jupiler League. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties