Premier League: 10 transfers om naar uit te kijken!

Jens Jacobs
| 19 reacties
Premier League: 10 transfers om naar uit te kijken!
Foto: © photonews

De Premier League trapt dit weekend af. Traditiegetrouw werd er flink getransfereerd, naar deze jongens kijken wij alvast uit.

Fabregas, Drogba en Diego Costa zullen het wel maken bij Chelsea, Mangala heeft de kwaliteiten om naast Kompany op hoog niveau te acteren en Alexis Sanchez wordt wellicht een voltreffer voor de Gunners. Wij zijn benieuwd naar de (iets) minder bekende namen.

1.     Graziano Pellè

De gracieuze aanvaller van Feyenoord versierde op zijn 29ste een droomtransfer naar de Premier League. De stevige Italiaan is een dreiging in de lucht en moet zich in zijn sas voelen in de Engelse competitie.

2.     Willy Caballero

Keepte met Malaga uitstekend tegen onder meer Anderlecht. Hij stond toen onder de hoede van Pellegrini, de twee vinden elkaar terug bij Manchester City. In principe is hij tweede doelman, maar als Joe Hart blundert zou Willy wel eens snel onder de lat kunnen staan.

3.     Leonardo Ulloa

Wie? Inderdaad! De 28-jarige Argentijn verliet Brighton Hove Albion voor promovendus Leicester City voor maar liefst 10 miljoen euro. De spits moet het aanspeelpunt én de afwerker worden van Leicester en wordt ploegmaat van de Laet en Wasilewski.

4.     Mame Diouf

De Senegalees verliet in 2012 Manchester United op zoek naar voetbalgeluk bij Hannover 96. Nu keert hij terug naar de Premier League bij Stoke City en dat zullen we geweten hebben. Diouf is snel, atletisch en kopbalsterk, jammer genoeg sukkelt de spits nog even met een schouderblessure.

5.     Bojan Krkic

Ooit nog de nieuwe Messi, maar wordt al enkele jaren uitgeleend door Barcelona. Nu is hij definitief een speler van Stoke City, kan hij in de fysieke Premier League eindelijk echt doorbreken?

6.     Jefferson Montero

Van een flitsende voetballer gesproken. Jefferson Montero is met zijn snelheid en dribbelkunsten een ware lust voor het oog. De Ecuadoriaan komt terecht in het goed voetballende Swansea City en zou wel eens potten kunnen breken.

7.     Luke Shaw

Een recordtransfer voor Southampton dat hem voor 37,5 miljoen euro verkocht aan Manchester United. Aangekomen bij King Louis mocht hij meteen apart trainen omdat hij fysiek niet klaar was. De jongeling zeult loodzware verwachtingen met zich mee en wordt op de koop toe de nieuwe Gareth Bale genoemd. Benieuwd of hij de verwachtingen kan inlossen.

8.     Callum Chambers

Nog een tiener die Southampton voor een smak geld verliet. De 19-jarige Callum Chambers wordt de nieuwe rechtsachter van de Gunners en moet Arsène Wenger helpen prijzen te veroveren. Toch afwachten of hij de stap naar de top niet te vroeg zette.

9.     Lazar Markovic

Het nieuwe Servische wonderkind vertrok samen met Mitrovic bij Partizan Belgrado op zoek naar een grote Europese carrière. Een jaar later zit de winger al bij Liverpool, waar hij onder meer de concurrentie van Sterling, Lallana en Coutinho heeft.

10.  Ander Herrera

Was eigenlijk vorig jaar al het transfertarget van Man U, dat uiteindelijk maar Fellaini haalde. Nu kon hij toch worden losgeweekt bij Athletic de Bilbao voor een aardige som van 36 miljoen euro. De technische middenvelder kan samen met Mata United een nieuw gezicht geven.

Verder is het ook uitkijken naar de prestaties van Lambert en Lallana bij Liverpool, de speelkansen van Ospina bij Arsenal, de Engelse droom van Kouyaté en Remy Cabella die het Franse legioen van Newcastle komt versterken… 

Mist u de Belgen in dit rijtje? Morgen komt er een special over onze landgenoten in de Engelse competitie. (JJ)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties