De Belgen op zoek naar succes in de Premier League

De Belgen op zoek naar succes in de Premier League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Premier League trekt zich dit weekend op gang en er zijn ook dit seizoen een aantal landgenoten actief in de meest prestigieuze competitie ter wereld. Wij schatten hun speelkansen in.

1.     Vincent Kompany

De prins van Manchester speelt altijd. Hij tekende net een verbeterd contract bij the Citizens en als Kompany niet geblesseerd raakt is hij niet uit de basis weg te denken.

2.     Eden Hazard

Ontpopte zich tot de ster van Chelsea en wil ook dit seizoen schitteren. Toch is het met Mourinho altijd opletten, er is concurrentie op de flanken en als er overgeschakeld wordt op een systeem met 2 spitsen zal Mourinho nog meer verdedigende arbeid verwachten van Hazard. Voorlopig is hij nog één van de eerste namen op het wedstrijdblad, maar mits enkele mindere prestaties kan daar snel verandering in komen.

3.     Romelu Lukaku

Bevrijd van alle transferzorgen zou hij wel eens kunnen ontploffen bij Everton. Lukaku is niet de spits van de korte combinaties, maar bij Everton kennen ze de kwaliteiten van hun recordaankoop. “Run, Romelu, run!”, stuur de snelle tank maar diep in de rug van de verdediging en dan legt hij er dit seizoen misschien wel 20 in het mandje.

4.     Thibaut Courtois

De concurrentiestrijd met Petr Cech is al even een thema, maar Courtois lijkt aan het langste eind te zullen trekken. Hij start dit weekend onder de lat en als hij zijn gebruikelijke niveau haalt geeft hij die plaats in principe niet meer af. Al bestaat de kans dat Mourinho ter compensatie voor Cech kiest in de bekercompetities.

5.     Marouane Fellaini

Wil weg, mag weg, moet weg, moet toch niet weg… maar hij is er nog altijd. Scoorde zelfs het winnende doelpunt tegen Valencia, van Gaal kon er om lachen. Als hij geen transfer versiert zal hij het knap lastig hebben om speelminuten te verzamelen. Het is natuurlijk een apart type speler en misschien ziet van Gaal in hem wel een geniale zet. Hoe goed Fellaini penalty’s kan pakken is ons niet bekend…

6.     Jan Vertonghen

6 centrale verdedigers en 4 linksachters lopen er rond bij Tottenham, waardoor de concurrentie toch is toegenomen. Lijkt vooral centraal de concurrentie te moeten aangaan, maar op zijn geliefkoosde positie zal Vertonghen meer dan waarschijnlijk een basispion zijn.

7.     Moussa Dembélé

Het verhaal van Dembélé is toch wat anders. Zou niet in de bovenste schuif liggen bij Mauricio Pochettino en mogen vertrekken. Toch zijn de concurrenten voor zijn positie intrinsiek niet veel beter, dus een Dembélé in vorm kan zijn plaatsje op het middenveld misschien wel heroveren.

8.     Nacer Chadli 

Nog bij Tottenham hetzelfde verhaal voor Nacer Chadli, kan op verschillende posities uit de voeten, maar wordt niet als basispion gezien. Zijn polyvalentie maakt van hem wel een luxe-invaller, maar toch zou ook hij volgens de geruchten mogen vertrekken van de nieuwe manager.

9.     Christian Benteke

Zijn kwaliteiten zijn bekend en Aston Villa, dat het niet makkelijk zal hebben dit seizoen, zal hem goed kunnen gebruiken. De vraag is natuurlijk hoe zijn blessure evolueert en of hij tijdens het seizoen de achterstand kan wegwerken. Als hij het niveau van weleer haalt komt hij sowieso aan spelen toe.

10.    Simon Mignolet

Meer dan Courtois de onbetwistbare nummer 1 bij zijn club, dat hem een duidelijk signaal gaf door Pepe Reina te laten gaan. Liverpool heeft wel nog een extra doelman nodig, dus toch maar even afwachten wie dat zal worden.

11.   Kevin Mirallas

 Kan het goed vinden met Lukaku en ook Mirallas zal de nodige speelgelegenheid verzamelen bij Everton. Kreeg met Christian Atsu wel een stevige concurrent voor de rechterflank, maar Mirallas kan ook als tweede spits fungeren.

12.  Adnan Januzaj

Zal het bijzonder moeilijk hebben dit seizoen en kan misschien beter uitgeleend worden. Heeft enorm veel talent, maar het is afwachten of hij past in het systeem van van Gaal. De concurrentie bij Manchester United is scherp en als daar straks nog Di Maria bijkomt kan Januzaj beter elders voor speelzekerheid kiezen.

13. Ritchie de Laet

Moet met Leicester City proberen om niet meteen terug te degraderen. Normaliter is de Laet straks de vaste rechtsback. Met Marcin Wasilewski naast hem zien we nog een oude bekende terug in Match of the Day.

14.Sebastien Pocognoli

Geen certitude bij Hannover, maar hoopt dat te worden bij West Bromwich Albion. Kapitein Chris Brunt speelt liever als linksmidden, dus een goeie Pocognoli kan een vaste waarde worden op de linksachter bij de Baggies.

15. Dedryck Boyata

Stond in de basis tegen Arsenal in de Community Shield, maar dat zal hem in de competitie wellicht niet te vaak overkomen. Is normaal nummer 5 in de pikorde centraal achterin, en op de rechtsachter eigenlijk vierde keuze. Moet al hopen op blessureleed om regelmatig in actie te komen.

Wat met hen?

Er loopt nog Belgisch geweld rond in Engeland, al zitten zij voorlopig niet echt in de A-kern.

Marnick Vermijl verzamelde speelgelegenheid bij NEC, maar Man U is toch andere koek. Een nieuwe uitleenbeurt behoort tot de opties

Andreas Perreira noemen we nog Belg, al gaf hij aan voor de Seleçao te zullen kiezen. Uitzonderlijk talent en kan misschien dit seizoen al een paar keer komen piepen in het eerste team van Man U.

Tika Musonda staat op de loonlijst van Chelsea, maar hij lijkt te zullen stranden bij de beloften.

Charly Musonda, zijn broertje, wordt gezien als een groot talent, maar is met zijn 17 lentes nog niet rijp voor de grote Blues.

Matthias Bossaerts lijkt ook nog even bij de beloften te zullen vertoeven. Manchester City rekent wel op hem voor de toekomst, dus kan misschien eens een bekerwedstrijd meepikken.

Jonathan Buata Mananga, de Luikenaar met Congolese roots verliet vorig jaar de beloften van Genk voor een avontuur bij Fulham. Zit nog niet bij de A-kern, maar de 20-jarige middenvelder wil stilaan zijn doorbraak maken.(JJ)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties