Reactie Denier en Vanderhaeghe zagen zelfde wedstrijd: "Billijk gelijkspel"

Denier en Vanderhaeghe zagen zelfde wedstrijd: "Billijk gelijkspel"
Foto: © photonews

Na Kortrijk - Genk waren de analyses van Pierre Denier en Yves Vanderhaeghe helder. Beiden hielden het op een billijk gelijkspel en zien dezelfde werkpunten bij hun team: de frisheid voorin bleek wat te ontbreken.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

“We blijven achter met een dubbel gevoel”, trok Denier van wal. “Aan de ene kant is 3 puntjes uit vier matchen te weinig voor een ploeg als Genk. De kwaliteit van het spel is er nog niet en dat moet beter.”

“Maar anderzijds moeten we eerlijk zijn: we kregen weer een mentale opdoffer door opnieuw een achterstand met een ongeluk, en we hebben het toch opnieuw rechtgezet. Ik ben dan ook echt fier op mijn spelers voor hun tweede helft, echt chapeau.”

Grote uitgespeelde kansen bleven uit

Toch was de interim-coach van Genk eerlijk: “We hebben wat kansjes gehad, maar we komen ook een paar keer goed weg. Bizot pakt in de tweede helft ook nog eens uit met een goede redding.”

Dat kon Vanderhaeghe allemaal beamen: “We kwamen inderdaad wat gelukkige op voorsprong. Het was een felbevochten strijd, maar echte grote uitgespeelde kansen bleven wat uit.”

Gezien het aantal wissels op het einde was een gelijkspel duidelijk geen slechte zaak voor Kortrijk: “Tegen Standard verloren we nog een punt in de slotfase, dat wilden we nu vermijden. Al bij al mogen we blij zijn met een punt”, legt de coach van Kortrijk uit.

Het pijnpunt: frisheid voorin

Beide coaches zagen ook hetzelfde probleem opduiken bij hun teams: de frisheid voorin. “Vossen kreeg een goede mogelijkheid”, aldus Denier. “Binnen een paar weken zit zo’n kans er altijd in”, is hij duidelijk.

“Die scherpheid voorin? Dat is een kwestie van tijd”, knikte Vanderhaeghe. “Tijdens de voorbereiding kon ik bij sommige mogelijkheden de handen al in de lucht steken omdat het goal zou zijn, nu blijft de afwerking soms uit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties