"Romelu en Eden er wel bij als Israël niet verlegd was? Ik wilde zelf geen risico nemen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
"Romelu en Eden er wel bij als Israël niet verlegd was? Ik wilde zelf geen risico nemen"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels bliezen vandaag een eerste keer verzamelen in Neerpede. Normaal gezien zou Marc Wilmots zijn troepen klaarstomen voor de EK- kwalificatiewedstrijd tegen Israël, maar daar werd een stokje voor gestoken. "Al vind ik dat eigenlijk een goede zaak."

Cédric De Volder in Anderlecht

De wedstrijd tussen Israël en België werd door de onrustwekkende situatie aldaar verschoven naar eind maart volgend jaar. Daardoor begint de EK-kwalificatiecampagne voor de Rode Duivels pas op tien oktober. "Drie weken is niet zo lang", reageert Marc Wilmots. "Ik vind het eigenlijk zelfs een goede zaak. Sommige jongens hebben een enorm zware voorbereiding achter de rug. Ik heb bijvoorbeeld gehoord dat Mauricio Pochettino er bij Tottenham stevig is ingevlogen."

Eden Hazard en Romelu Lukaku haakten in extremis af voor het oefenduel. Meteen rees een extra vraag: hadden beiden ook hun kat gestuurd als de wedstrijd tegen Israël niet geschrapt was? "Ik vond het zelf ook belangrijk om geen risico's te nemen met die jongens", legt Wilmots uit. "Eden Hazard had al een tijdje last van een oude blessure, maar is aan de beterhand. Hij kon na een wedstrijd amper wandelen, hé. En Romelu speelt al twee weken met een injectie."

Eden kon amper stappen na een wedstrijd, terwijl Romelu al twee weken met een injectie speelt

"Bovendien vond ik de tijd rijp om enkele jongeren op te roepen", aldus de selectieheer. "Thorgan Hazard heeft een Duitse voorbereiding achter de rug en doet het goed tijdens zijn invalbeurten, terwijl het een ideaal moment was om Yannick Ferreira-Carrasco en Jordan Lukaku eens bij de groep te halen. Is het opvallend dat ik een speler van KV Oostende selecteer? We volgden zijn prestaties al langer, maar dat geldt voor elke jongere. Bovendien heeft hij zijn kans gegrepen bij Oostende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties