Lokeren-fans kunnen dan toch meereizen naar Polen

Lokeren-fans kunnen dan toch meereizen naar Polen
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren trekt voor zijn eerste Europese wedstrijd naar het Poolse Legia Warschau. De wedstrijd dreigde even achter gesloten deuren gespeeld te worden, maar de Lokerse fans mogen zich dan toch opmaken voor een tripje naar het oosten.

De fans van Legia Warschau haalden de toorn van de UEFA over zich nadat ze een spandoek toonden tijdens hun Europa League kwalificatiewedstrijd tegen het Kazachse Aktobe. Op het spandoek stond een dik varken met daarbij: 'voetbal telt niet, enkel geld.'

De fans verwezen daarbij naar de uitschakeling in de Champions League. Legia won met zware 6-1 cijfers over twee wedstrijden van Celtic Glasgow, maar werd nadien gediskwalificeerd. De Polen hadden immers een niet-speelgerechtigde speler opgesteld. Legia daagt de UEFA nu voor het Arbitragehof van de Sport.

Even leek het erop dat de wedstrijd tegen Lokeren achter gesloten deuren zou moeten plaatsvinden, maar de UEFA hield het bij een boete van 80.000 euro. De Lokerse fans mogen zich dus opmaken voor een reisje. De club gaf al aan dat de tickets eerstdaags aan de man gebracht worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties