Slavisa Stojanowie? Een portret van de nieuwe coach van Lierse

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Slavisa Stojanowie? Een portret van de nieuwe coach van Lierse
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse SK stelde vandaag Slavisa Stojanovic aan als opvolger van de vorige week ontslagen Stanley Menzo. De Sloveen doet niet veel belletjes rinkelen bij de meeste Belgische voetbalfans. We maken een klein overzichtje van de carrière van de gewezen bondscoach.

Stojanovic is een 44-jarige Sloveen die als voetballer uitkwam voor Slovan Ljubljana, Ljubljana (2x), Celje en Vevce. Hij speelde in de verdediging, maar hing zijn schoenen al snel aan de haak. Al op zijn 29ste stapte hij in het vak van coach. Bij Slovan, zijn eerste club, werd hij jeugdtrainer. Stojanovic werd nationaal kampioen bij de U16 en U18 voor hij de overstap maakte naar Domzale, als hoofdcoach.

Succesjaren bij Domzale (2002-2008)

Bij Domzale wist hij meteen de promotie te bereiken. In de jaren daarop kwalificeerde hij zijn team twee maal voor de UEFA Cup, maar het beste moest nog komen. In 2007 en 2008 pakte hij de titel. Hij werd zo de jongste coach ooit die het Sloveens kampioenschap twee keer op rij kon winnen. In 2007 pakte hij ook de Supercup.

Celje en de Verenigde Arabische Emiraten

De jonge coach trok daarna naar reeksgenoot Celje, hij haalde in zijn eerste seizoen meteen een beter resultaat dan zijn ex-club. In 2009 trok hij er de deur achter zich dicht en werd assistent bij de Verenigde Arabische Emiraten. Hij werd er samen met bondscoach Katanec ontslagen in 2011.

Lastige erfenis bij Slovenië

Stojanovic ging in 2011 een nieuwe uitdaging aan. Hij nam het nationaal elftal van Slovenië over van Matiasz Kek. Het was een zware erfenis, Kek had het land immers naar het WK in Zuid-Afrika geloodst. Stojanovic kreeg het team niet gekwalificeerd voor het EK en nam zelf ontslag.

Terug naar de titel bij Red Star

Na het mindere internationale avontuur koos hij voor een dienstverband bij Red Star Belgrado. Met de Servische ploeg pakte hij vorig seizoen de landstitel. Bij Lierse wordt het andere koek. De coach gaf al aan dat hij nooit eerder tegen degradatie speelde, maar hij heeft alvast de nodige adelbrieven. We zijn benieuwd hoe snel hij zich kan aanpassen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties