"Als Lestienne goed omringd wordt, zal hij slagen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 32 reacties
"Als Lestienne goed omringd wordt, zal hij slagen"
Foto: © SC

Maxime Lestienne gaat dit seizoen op huurbasis bij Genoa CFC aan de slag. De Italiaanse competitie is doorgaans niet populair bij onze landgenoten. Is dit dan wel een goede stap voor de 22-jarige aanvaller? Stéphane Demol, die een verleden heeft in de Serie A, vindt van wel.

Demol speelde eind de jaren '80 één seizoen voor Bologna en volgt ook nu nog het Italiaanse voetbal op de voet. "Genoa is een absolute middenmoter in Italië", vertelt hij bij Voetbalkrant.com. "Ik denk dat dit voor hem de goede stap vooruit is. Het is een ploeg die nagenoeg wekelijks sterk voor de dag komt."

Wij voelden ons vroeger meer aangetrokken tot de Serie A

"In België had Lestienne al redelijk wat bewezen, maar zat hij door de torenhoge concurrentie nog niet bij de Rode Duivels", gaat Demol verder. "De Serie A is de ideale competitie waar hij zich kan verbeteren."

De verdedigende manier van spelen vormt volgens Demol geen hinderpaal. "Het zal niet gemakkelijk zijn, al moet hij er met zijn speelstijl altijd zijn streng kunnen trekken. Als hij er goed omringd wordt, verwacht ik dat hij er zal slagen."

Hoe komt het dat zo weinig Belgen naar de laars trekken? "Ik denk dat wij ons vroeger meer aangetrokken voelden tot die competitie. Gerets, Coeck, Vandereyken en ik. Later volgde ook nog Scifo. Dat land was toen echt dé top in Europa."

"Die heeft zich nu verplaatst naar Duitsland, Engeland en zelfs Spanje. Italië komt tegenwoordig pas op de vierde plaats. Het ligt dus niet zozeer aan de Belgen", besluit Demol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties