Overzicht EK-kwalificatie: Welbeck leidt Engeland naar zege

Caroline Tonnelier
| 5 reacties

Vanavond stonden opnieuw een pak wedstrijden op het programma in de kwalificatieronde voor het EK. Het was onder meer uitkijken naar het duel tussen Zwitserland en Engeland en naar de prestatie van Spanje.

Zwitserland 0-2 Engeland

Met Zwitserland en Engeland stonden twee WK-gangers tegenover elkaar. Na een tegenvallende eerste helft gingen beide ploegen met een brilscore rusten. Na de pauze viel er wat meer te beleven. Net toen de Zwitsers wat beter in de wedstrijd kwamen, waren het de bezoekers die de score openden. Daarvoor zorgde Welbeck. In de slotfase maakte de nieuwbakken Arsenal-spits er ook nog 0-2 van.

Spanje 5-1 Macedonië

Spanje kon vertrouwen tanken tegen het bescheiden Macedonië, waar Pacovski aanvoerder was. De doelman van KV Mechelen moest zich voor het eerst gewonnen geven op een penalty van Sergio Ramos, die de goalie met een panenka verschalkte. Niet veel later verdubbelde Alcácer met zijn eerste doelpunt als international de score. Macedonië milderde via Ibraimi na een overtreding op Trajkovski vanop de strafschopstip.

Nog voor de rust maakte Busquets er 3-1 van. Wedstrijd gespeeld, en na de pauze kon de Europees kampioen de score nog wat aandikken. Daarvoor zorgden Silva en Pedro. Toptalent Munir viel nog in bij de Spanjaarden.