Racing Genk kiest voor groen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Racing Genk kiest voor groen
Foto: © Photonews

Racing Genk gaat groen. Neen, we hebben het even niet over de kleur van de shirts. De Limburgse club en een bedrijf gespecialiseerd in energiebezuiniging slaan daarvoor de handen in elkaar. Ze willen van de Cristal Arena het milieuvriendelijkste stadion van België maken.

Makkelijk wordt dat alvast niet. "Het energiezuinig maken van een voetbalstadion is een behoorlijke uitdaging. Nadelig voor het energieverbruik is dat er eigenlijk geen gelijkmatige benutting is: het gebruik van een belangrijk stuk van de infrastructuur concentreert zich op één piekmoment van slechts enkele uren, één maal om de 2 weken", luidt het in het persbericht.

Met de mogelijke stroomonderbrekingen in de winter, boort Genk meteen een actueel thema aan. "We denken al langer na over ons energieverbruik. Maar de discussies vandaag over het uitvallen van het elektriciteitsnet tonen nog maar eens aan hoe belangrijk energie en energieverbruik in onze maatschappij zijn. Als club wilden we hier onze verantwoordelijkheid in opnemen", aldus voorzitter Houben.

Genk zette Encon aan het werk om oplossingen te zoeken. Zo wil het via boringen in de grond water verwarmen voor de veldverwarming in de winter. Hetzelfde systeem zou in de zomer het gebouw kunnen koelen. Verder wil men onderzoeken of de terreinverlichting vervangen kan worden door LED-lichten. Op het dak komen mogelijk zonnepanelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties