De Wilde na verlies Bosnië: "Je kan gerust stellen dat België in de gemakkelijkste poule zit"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 25 reacties
De Wilde na verlies Bosnië: "Je kan gerust stellen dat België in de gemakkelijkste poule zit"
Foto: © photonews

Hoewel de Rode Duivels nog een maand moeten wachten op hun eerste kwalificatieduel richting Euro 2016, volgde gisteren al een opsteker van formaat. Bosnië, onze enige tegenstrever om plek 1, verloor tegen godbetert Cyprus. "Meteen een goede zaak", zag ook Filip De Wilde.

De gewezen doelman greep als keeperstrainer van de Belgische U21 dan wel nipt naast deelname aan het EK van 2015. De kwalificatiecampagne van de A-kern kon zonder zelf te spelen niet beter beginnen.

"Het is meteen een goede zaak dat de grootste concurrent punten laat liggen", vertelt De Wilde bij Voetbalkrant.com. "De kwalificatie is sowieso een must door de waarde die ze hebben opgebouwd. Bovendien kan je zelfs als derde eventueel nog naar het EK."

Trek het systeem open naar 32 landen

Het nieuwe systeem met 24 deelnemende landen juicht de voormalige keeper van RSC Anderlecht niet toe. "De UEFA heeft een vreemde toepassing uitgedokterd. Als je het format dan toch opentrekt, ga dan ruimer naar 32 landen zoals op een WK."

"Je zou dan meerdere kwalificatiegroepen kunnen inroepen waarin enkel de beste twee per poule doorgaan", aldus De Wilde. "Nu krijg je rare taferelen waar de derde die meermaals verloor toch nog aanspraak maakt op het EK."

Los van het feit dat Bosnië verloor ziet de Belgische groep - met ook nog Andorra, Wales, Cyprus en Israël - er toch wel de gemakkelijkste uit. "Dat zou je gerust kunnen stellen", aldus De Wilde. "Door de coëfficiënt die ze opbouwden vermijden ze de sterkere landen. En laat ons wel wezen. We hebben als land zelf gewoon enorme progressie geboekt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties