D'Onofrio naar correctionele rechtbank. Volgt ook Mister Michel nog?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 55 reacties
D'Onofrio naar correctionele rechtbank. Volgt ook Mister Michel nog?
Foto: © Photonews

De raadkamer van Luik heeft Luciano D'Onofrio doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De voormalige sterke man van Standard wordt verdacht van valsheid in geschriften en witwassen van geld. Hij riskeert vijf jaar cel, maar wellicht eindigt het circus op een procedureslag van jaren.

Opvallend detail: ook Michel Verschueren riskeert nog steeds vervolging. De voormalige manager van RSC Anderlecht zou zich volgens Het Laatste Nieuws verbrand hebben aan de transfer van Ivica Mornar van Standard naar paars-wit. In totaal riskeren een dertigtal personen vervolging voor valsheid in geschriften en het witwassen van geld.

Onder anderen Ivica Dragutinovic, Sambegou Bangoura en Mornar zouden hun lonen uitbetaald hebben gekregen via diverse bedrijfjes uit landen als Panama. Een vennootschap uit Zwitserland controleerde dan weer het systeem. De beklaagden riskeren tot vijf jaar cel, maar wellicht wordt het een jarenlange procedureslag. Het onderzoek werd al in 2003 geopend, maar op het proces is het wellicht nog enkele jaren wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties