Van Holsbeeck repliceert op Brugse kritiek: "Club is jaloers op het nationale stadion"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 218 reacties
Van Holsbeeck repliceert op Brugse kritiek: "Club is jaloers op het nationale stadion"
Foto: © photonews

Het laatste woord omtrent het nieuwe nationale stadion op de Heizelvlakte is nog niet gezegd en geschreven. Bij Club Brugge is men gekant tegen het idee uit vrees dat de Brusselse rivaal met overheidssteun een nieuwe voetbaltempel krijgt. Herman Van Holsbeeck bijt van zich af.

"Het stoort me dat Club Brugge bezwaar heeft dat wij in het nieuwe nationale stadion willen spelen", repliceert Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagaine. "Terwijl in het omgekeerde geval de voorzitter en ik blij zouden zijn als Club over een nieuwe thuisbasis zou beschikken, omdat zoiets gunstig is voor ons voetbal."

Over het gemoderniseerd onderkomen van Brugge hebben wij nooit iets gezegd

"Mocht Brugge een stadion krijgen dat helemaal betaald wordt door het Vlaamse gewest, dan zou ik dat niet oké vinden", gaat de manager verder. "Maar wij willen in dat nieuwe nationale stadion spelen mits we een huurprijs betalen, zoals in veel steden. Ik zie het probleem dus niet. Brugge beschikt sinds Euro 2000 over een gemoderniseerd onderkomen, mét publieke steun. Daar hebben wij nooit wat over gezegd."

Van Holsbeeck vermoedt dat blauw-zwart met enige afgunst de ontwikkelingen in de hoofstad gadeslaat. "Of ze in Brugge jaloers zijn? Voor een stuk wel, ja. Nochtans zouden we ons beter samen inzetten om vooruit te komen. Maar ik heb de indruk dat de visies van de grote drie nog nooit zo ver uiteen lagen als nu. Dat begrijp ik niet goed. Roland Duchâtelet is een gefortuneerd en verstandig man, maar op vergaderingen spreekt hij niet bepaald verzoenende taal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties