Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (speeldag 03)

Gentil Dossche

Lennart Mertens en Niek Van Sprundel tekenden voor een hattrick op de 3de speeldag. Samen met de dubbels van Mustafa Erkoc, Kevin Thuy, Pieter Van De Manacker en Ward Vertonghen zorgden zij voor een fraaie 33 treffers.

Goalgetters: 5: Mertens (Dikkelvenne) Van Sprundel (Zelzate) 4: Nkulu (Appelterre) 3: Asselman, Jonas De Landsheer (Voorde) Dekeukeleire (Lovendegem) Erkoc (Melsele) Robaeyst (Laarne) Wantens (Appelterre) 2: Broeckaert, Mestdagh (Drongen) Y. Cathoir (Melsele) Jens De Landsheer (Voorde) Dillens (Meldert) Iakovlevski (Rapide) Jacobs (Zelzate) Thuy (Stekene) Van Damme (Ninove) Van De Manacker, Vertonghen (Kruibeke) Vanderbeck (Eine) Van der Cruyssen (Laarne) Van Nieuwenhuyze (Robur)

1:33 spelers

Speeldag 3: Opnieuw kende Ninove een droomstart en zat nog voor de rust op rozen. Nieuwkomer Drongen lukte nog wel de aansluitingstreffer maar kon de nederlaag niet afwenden. Marabet 1-0, Uyttenhove 2-0, Mestdagh 2-1

Ook in Voorde keken 2 maxima elkaar in de ogen. Appelterre opende snel en aan het halfuur hingen de bordjes gelijk. Toen de bezoekers terug op voorsprong klommen was de derby beslist. Nkulu 0-1, Jonas De Landsheer 1-1, Wantens 1-2

In een snelle eerste helft strafte Laarne-Kalken een foutje genadeloos af. Na de rust kwam Lovendegem sterk opzetten maar geraakte niet verder dan de aansluitingstreffer. Robaeyst 0-1, Van der Cruyssen 0-2, Dekeukeleire 1-2

Maldegemzette Zelzate onmiddellijk op achtervolgen. Aan het halfuur legde de thuisploeg de derby in een definitieve plooi en de bezoekers moesten passen. Djedovic 0-1, Van Sprundel 1-1, 2-1 en 3-1

Nog voor de rust keek Robur Moerzeke tegen een dubbele achterstand aan en ook na de pauze hadden de bezoekers geen antwoord tegen een opnieuw sterke Dikkelvenne. Vanderhaeghen 1-0, Mertens 2-0, 3-0 en 4-0

In een sportieve en snelle derby opende Melsele maar Kruibeke sloeg terug en beide ploegen zorgden voor een karrevracht doelpunten. Erkoc 0-1, Vertonghen 1-1 en 2-1, Pieters 3-1, Erkoc 3-2, Van de Manacker 4-2, Cathoir 4-3, Van de Manacker 5-3

Zowel Meldert als Avanti Stekene zag in hun onderlinge duel de kans om de 0 van het bord te vegen. De thuisploeg kon een achterstand neutraliseren maar was nadien kansloos. Thuy 0-1, Dillens 1-1, Koppen 1-2, Thuy 1-3

Eine kreeg Rapide Lebbeke op bezoek en kwam 2 keer op voorsprong. De bezoekers lieten teveel kansen onbenut en moesten zich tevreden stellen met de puntendeling. Vanderbeck 1-0, Iakovlevski 1-1, Vergucht 2-1, Cooreman 2-2

Rangschikking: Appelterre, Ninove en Laarne-Kalken 9p Zelzate 7p Voorde, Drongen en Dikkelvenne 6p Kruibeke, Lovendegem, Robur Moerzeke, Melsele en Avanti Stekene 3p Rapide Lebbeke 2p Eine 1p Maldegem en Meldert 0p.

Speeldag 04: zaterdag: Maldegem - Eine(19u30) Melsele – Ninove en Rapide – Dikkelvenne (20u). Zondag: Appelterre – Meldert, Drongen – Lovendegem, Laarne – Zelzate en Robur – Voorde (15u) Avanti – Kruibeke (16u)

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499