Mboyo kritisch voor eigen club: "Ontgoocheld in Genk"

Caroline Tonnelier
| 19 reacties
Mboyo kritisch voor eigen club: "Ontgoocheld in Genk"
Foto: © photonews

Hoewel er al beterschap is tegenover vorig seizoen, is het huwelijk tussen Mboyo en KRC Genk nog steeds geen succesverhaal. De aanvaller voelt zich echter niet verantwoordelijk voor de malaise.

In gesprek met Het Laatste Nieuws reageert de spits op de vele kritiek aan zijn adres. "Dat het lang geleden is dat jullie de beste Mboyo gezien hebben? Hebben jullie dan al het beste Genk gezien? De buitenwereld fixeert zich steeds op mij. Veel mensen zijn ontgoocheld in Mboyo, maar ik ben ook ontgoocheld in Genk", zo klinkt het en de spits gaat nog verder. "Toen ik tekende, kreeg ik te horen dat Genk mooi voetbal bracht. Wel, daar heb ik nog niets van gezien. En ik kan het niet alleen doen, hé. Om de beste Mboyo te zien moeten we ook het beste Genk te zien krijgen."

Mboyo vindt dat hij er zelf alles aan doet om zijn club te helpen. "Vorig jaar heb ik zelfs mijn lichaam opgeofferd. Ik forceerde me toen door na een blessure te snel weer te voetballen, omdat Genk de ene na de andere match verloor." Hij voelt zich niet verantwoordelijk voor de huidige crisis, maar beseft dat niet iedereen er zo over denkt. "De buitenwereld ziet dat tmisschien anders omdat ik 4 miljoen kostte."

"Genk is gewoon te braaf"

De ex-speler van AA Gent ligt vaak onder vuur bij de supporters. Hij rekent er al niet meer op dat het nog goed komt tussen hem en de Genkse fans. "Het publiek zal nooit echt houden van Pelé Mboyo. Hij geeft ook zijn algemene mening over de lange crisis waarin Genk zich bevindt. "Genk is gewoon te braaf. Ik herinner mij hoe De Witte of Louwagie in de kleedkamer kwamen als Gent had verloren en dan kon het soms stuiven, hoor. Genk mist op dit moment zo'n karakter."

Hij wil graag uit het diepe dal kruipen, want de malaise raakt hem diep, zo zegt Mboyo. "In Gent had ik nog plezier, maar bij Genk weegt het negativisme rond de club echt enorm zwaar. Echt, deze situatie raakt mij diep. Wij hebben net de steun van de fans nodig. Ik pleit voor een nieuwe start."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties