Genkse fans willen veranderingen: "Of het komt niet meer goed met de club"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Genkse fans willen veranderingen: "Of het komt niet meer goed met de club"
Foto: © Photonews

KRC Genk trakteerde een vijfentwintigtal fans op een stadionverbod na ongeregeldheden voor, tijdens en na de thuis wedstrijd tegen KAA Gent. Rudy Claessens distantieert zich van het voorval. "Maar sommige mensen binnen de club denken dat ze rechtertje mogen spelen."

Door Cédric De Volder

"Voor alle duidelijkheid: ik ben geen rechter", vertelt Rudy Claessens in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Die actie is helemaal niet goed te praten. Het is een delicate zaak, hé. Maar sommige mensen binnen de club denken dat ze rechtertje mogen spelen."

De Limburgse supportersschare laat al maanden van zich horen. Probeert de club er zich met enkele stadionverboden gemakkelijk van af te maken? "De voorbije maanden was met onder meer het spandoekenverbod al duidelijk dat er stappen werden genomen. Nu hoopt Genk de supporters die van zich laten horen monddood te maken."

Genk hoopt de fans die van zich laten horen monddood te maken

"Maar die bal kan ook terugkaatsen", besluit de woordvoerder van de Supportersfederatie. "De meeste fans zwegen de voorbije maanden, maar ik merk nu dat ook de gewone man zich aansluit bij de protesten. De fans hebben de indruk dat iedereen de club op z'n beloop gaat. Er moeten dringend veranderen komen bij KRC Genk. Anders zie ik het niet meer goedkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties