Road to France: Chiellini vs Chiellini 2-1

Caroline Tonnelier
| 6 reacties

In het duel tussen Italië en Azerbeidjan was er een erg opvallende rol weggelegd voor Giorgio Chiellini. De verdediger scoorde alle doelpunten... ook die voor de Azeri's.

De Italianen hadden het knap lastig met Azerbeidzjan. Net voor de rust zette Pirlo, die dus gewoon aan de aftrap stond, Chiellini op weg naar de 1-0. De verdediger, die wereldberoemd werd na het bijtincident met Suarez, maakte dat doelpunt in de tweede helft echter ongedaan door zijn eigen doelman te verschalken. Die ongelukkige tussenkomst werd echter opnieuw rechtgezet. Vijf minuten later zette hij de 2-1 eindstand op het bord.

Noorwegen haalde het een stuk vlotter van Malta. De Scandinaviërs gingen met 0-3 winnen. King nam twee goals voor zijn rekening. Kroatië pakte een zuinige, maar belangrijke zege bij Bulgarije. Een own-goal van Bodurov besliste de wedstrijd.